Skip links

Razer – Deathadder Chroma – Review

HET VERDICT

De Razer Deathadder Chroma is nog steeds een van de beste gaming muizen. Kwa technologie kan je rekenen op de hoogste kwaliteit. Het design is simpel, kenmerkend aan Razer. Toch ligt de muis goed in de hand waardoor je reflexen en bewegingen niet beperkt worden. Afhankelijk van het spel dat je speelt kan je hiermee niet misgaan. Speel je games waar je veel knoppen nodig hebt dan zoek je best even door.

Vergelijk met andere FPS gaming muizen

Razer Deathadder Chroma review

Voordelen

200 tot 16.000 DPI
Instelbare LED kleuren
5 instelbare knoppen
In-Game sensitivity aanpassing
Ergonomisch ontwerp

Nadelen

Vrij groot
Niet voor linkshandigen
x
x
Pro Gamers: Gla1ve (CS)

Razer – Deathadder Chroma 2018

Al jaren is de Razer Deathadder Chroma een van de beste gaming muizen op de markt. Met het opkomen van van Logitech, Mad catz, BenQ, en nog enkele andere gaming merken, is het marktaandeel van Razer zeker gekrompen. Dat houdt niet weg dat ze uitstekende hardware maken. In 2018 ging onze prijs voor beste FPS Gaming muis van 2018 naar de Logitech G502. De Deathadder Chroma is normaal de alleenheerser in het departement van gaming maar we moeten de concurrentie erkennen wanneer ze stappen vooruit zetten. Toch is de Razer DeathAdder Chroma al jaren een absolute bestseller en een favoriet voor vele gamers.

Design

De Deathadder Chroma is zo goed als het bekendste model van Razer. Het maakt gebruik van een simplistisch design met de hoogste kwaliteit van materialen.

Verder heeft de gaming muis een instelbare kleurfunctie. Het typische groen dat standaard gebruikt wordt kan aangepast worden. Jij kiest dus zelf hoe de accenten op je muis eruit zien. De Razer Deathadder Chroma heeft 5 knoppen, de traditionele 2 bovenop en 3 langs de kanten. De DeathAdder Chroma is dunner, in vergelijking met de G502 gaat je hand meer rond dan de muis dan op. Met spreekt hier dus van een betere algemene grip op de handpalm.

Razer Deathadder kleuren
Razer Deathadder - Product

Gewicht

De Razer DeathAdder Chroma heeft een lager basisgewicht dan de Logitech G502. Deze laatste heeft daarbij nog de functie om gewicht toe te voegen, wat de Razer niet heeft. Toch is dit geen al te groot voordeel. Een muis van 120g (G502) is op zich al vrij zwaar. De Razer DeathAdder Chroma weegt 105 gram.

Linkshandigen

Razer is altijd wel een merk geweest dat linkshandige gamers niet rechts laat liggen. De meeste Razer Game muizen bestaan ook in linkshandige versie. Deze is dan ook beschikbaar in de Razer Webshop.

Optische Sensor

De nummer 1 en 2 hebben beide de Avago ADNS 3988 optische sensor. Deze is momenteel één van de beste op de markt. Een goede keuze dus voor gaming muizen dat in de top 10 beste fps gaming muizen wilt komen. Het DPI gaat van 200 tot 16.000, veruit een van de hoogste in de markt.

Razer Software

Als laatste vergelijkende aspect is er de software ‘Synapse‘. Razer is een van de bekendste en langst bestaande gaming merken. Met hun driver software kan je de snelheid van de muis bepalen, het licht effect, je macros en knoppen instellen en je sensor aanpassen. De In-Game DPI verandering zorgt ervoor dat je snel het goede DPI gehalte hebt gevonden.

Razer Deathadder - Product 1
Razer Deathadder Chroma review

Razer Deathadder

Deathadder vs Mamba

Beide Razer muizen worden vaak met elkaar vergeleken. Behalve het kleurenverschil is er wel degelijk een ergonomisch verschil. De Mamba is dunner waar de duim en pink ‘samenkomen’. Daarnaast is de Mamba ook beschikbaar in wireless editie. Vroeger hadden ze beide ook een extra knop om van gaming profiel te veranderen. Deze functie bestaat nu enkel op de Razer Mamba.

Razer mamba - Product 4

Razer Mamba

Return to top of page