BenQ – Zowie EC2A – Review

BenQ – ZOWIE EC2-A

De Zowie EC2-A ziet er misschien simpel uit maar het is een absolute favoriet onder de Pro FPS gamers. BenQ is ondertussen een zeer erkend gaming merk dat verschillende gamers sponsort in het professionele circuit. Het is ongelooflijk wendbaar, zeer comfortabel en oogt zeer simpel. Hou je van een goede muis zonder al te veel knopjes en kleurtjes dan is de BenQ Zowie EC2-A jouw gaming muis. Het maximale DPI van 3200 is geen probleem als je de muis vooral voor FPS (shooters) gebruikt.

Voordelen:

+ Vrij licht
+ Duimknoppen
+ Opkomend merk
+ Populair bij pro’s
+ DPI shift

Nadelen:

– 3200 DPI
– Vooral FPS
– Lijkt goedkoop

BenQ Zowie

BenQ is producent van informatietechnologie en amusementselektronica. Voor elk terrein waar dit merk actief is ligt de nadruk op gebruikersgeoriënteerde oplossingen in digital lifestyle design. Het merk staat voor innovatieve technologie en veelvuldig onderscheiden design. Het doel is om tegemoet te komen aan de daadwerkelijk relevante eisen van vandaag de dag. Door vooruitstrevend te denken en altijd sterk te streven naar de fusie van technologie met lifestyle is BenQ een van de vroegste pioniers in de digitale revolutie. De ZOWIE gaming muizen van BenQ zijn ontwikkeld op basis van feedback van gamers die op het allerhoogste niveau actief zijn.

Design

Met de Zowie EC2-A wil BenQ een echte all-around gaming muis maken dat voor iedereen betaalbaar is. Zo merk je al snel aan het design dat deze muis zeer simpel ontworpen is met alle basis componenten. Met 5 knoppen heb je genoeg voor bepaalde gaming genres. Voor MOBA ga je beter op zoek naar een muis met meer knoppen. Speel je league of legends, counterstrike, fortnite, PUBG of andere shooters dan kan doe je met de EC2-A geen miskoop.

Een opmerking dat we af en toe tegenkomen was dat de knoppen aan de zijkant iets lager geplaatst moeten worden. Dit omdat de reisafstand van je duim iets te lang duurt. De muis zelf weegt 95 gram, wat ideaal is voor FPS gamers en spelers die met een laag DPI spelen. Een laag DPI wil zeggen dat je muis lange afstanden aflegt voor een beweging te maken. Daarom is een lichte muis handig.

Kwaliteit & Hardware

Kwaliteit van de componenten en de hoogste benchmarks staan centraal bij het produceren van de EC2-A. Elke curve is rationeel bedacht en heeft een functie om de gamer te understeunen. Door zijn simpliciteit is deze muis echter enkel goed voor FPS gaming. Wapens switchen, granaat nemen, … zulke dingen zijn mogelijk. Speel je league of legends dan kan je er nog mee door, maar heb je meer knoppen nodig dan ga je beter voor een ander model.

Op technisch aspect moet de BenQ Zowie EC2-A niet onderdoen. De optische sensor is een van de krachtigste op de markt. Het DPI is aanpasbaar, maar spijtig genoeg is de DPI switch onderaan de muis. Je kan dus zeer moeilijk in game gaan aanpassen, tenzij je veilig staat of tussen games in zit. Het kan ingesteld worden op 400/800/1600/3200 DPI. Voor sommige gamers kan het lage DPI van 3200 als weinig aanvoelen. Wij zijn van mening dat dit goed is voor FPS gaming, waar je best lange bewegingen gebruikt om zo accuraat mogelijk te zijn. In dit geval gebruik je een DPI van 800 tot 1600.

In-Game DPI shift

De Zowie EC2-A gaming muis heeft 4 DPI settingen 400/ 800/ 1600/ 3200 die je aanpast met een knop onderaan de muis. Hoewel dit niet ideaal is zorgt dit nog steeds voor de mogelijkheid om in-game te shiften. Een beter ontwerp zorgt ervoor dat de knop beschikbaar is zonder je muis om te draaien. De sensor is echter zeer sterk en goed geplaatst. Zelf al hef je de muis lichtjes op blijft de verbinding ideaal. Enkel het scrollen maakt wat geluid, mar je keyboard zal wel wat luider zijn. Zeker als het mechanisch is.

Optische sensoren

Deze FPS gaming muis gebruikt de Avago PMW-3310 als sensor. Gekend voor zijn precisie, controle en snelheid. Het DPI gaat van 400-3200, wat niet al te hoog is maar goed genoeg om op professioneel mee te gamen. Voor beginnende gamers is deze muis ook een ‘click and play’, een muis dat geen software nodig heeft. Makkelijk te gebruiken, snel en accuraat, ergonomisch design en een aanvaardbare prijs.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.