Skip links

Beste Virtual Reality brillen van 2019

VR Bril

Virtual Reality brillen, het begin van de toekomst. We kennen het ondertussen bijna allemaal. Een bril die je in een andere (computer gegenereerde) wereld plaatst. Met behulp van een scherm per oog wordt een stereoscopisch zicht afgebeeld. Op deze manier voel je je echt aanwezig in de nieuwe wereld en kan je jezelf oriënteren. Ook bewegen met het hoofd en armen wordt geregistreerd. Vandaag gaan we op zoek naar de beste VR bril. Omdat Virtual Reality nieuw is geven we ook informatie omtrent de technologie. Waarvoor kan je deze gebruiken, de verschillende soorten VR brillen, en vooral het verschil in technologie tussen de verschillende toestellen. Wil je een VR bril voor mobiel, dient deze voor te developen of simpelweg om spelletjes te spelen. We bekijken het allemaal in deze lijst van beste Virtual reality brillen.

In de lijst van beste VR Brillen 2019 zullen we het niet hebben over het draagcomfort. Dit is een belangrijk aspect maar zeer subjectief aan de gebruiker. Neem als algemene basis dat de professionelere toestellen zeer goed passen en opties hebben om de dimensies te veranderen. Hoe goedkoper het toestel hoe goedkoper het veranderingsmechanisme. De professionele toestellen zijn ook gemaakt voor langdurig gebruik, met beschermend schuim en kwalitatieve materialen. Dit is niet altijd het geval voor ander goedkopere modellen.

VIVE

HTC609Editors pick 2019
 • Beste tracking
 • Hoge resolutie
 • Krachtige PC
Coolblue

Oculus Rift

Facebook449Runner up 2019
 • VR Gaming
 • Hoge resolutie
 • Tracking
Coolblue

VIVE PRO VR

HTC824Beste Pro VR bril
 • +3D audio
 • +Extra camera
 • +Betere kabels
Coolblue

Oculus GO 64GB

Facebook269VR bioscoop
 • Hoge resolutie
 • Geen gaming
 • Ingebouwde batterij
Coolblue

PlayStation VR

Sony249Beste Playstation Vr
 • draagcomfort
 • verversingsnelheid
 • Enkel PS4
Coolblue

Gear VR

Samsung149Beste smartphone VR
 • Oculus software
 • Enkel Samsung
 • Smartphone VR
Coolblue

Onze top 5 – VR Brillen

HTC – VIVE (Beste all-around VR Bril)

Beste VR Bril

Eén van de virtual reality brillen die het meeste opvalt is de HTC Vive. Met het opkomen van de Oculus Rift was de markt al snel overtuigd van de technologie. HTC Vive is tot nu toe het enige toestel dat hiermee in competitie kan gaan. Kwa technologie liggen beide VR brillen zeer dicht bij elkaar. Toch is de HTC Vive iets beter, en iets kwalitatiever. Dit wil natuurlijk zeggen dat deze iets duurder is maar je krijgt wel meer voor je geld.

De HTC Vive heeft ook verschillende versies beschikbaar. Momenteel is er de gewone versie, met draad. Daarnaast heb je ook de professionele versie, met geïntegreerd geluid en geoptimaliseerde OLED schermen. Beide versies zijn ook beschikbaar als draadloze versies, hiervoor betaal je een meerprijs. Met het uitkomen van de Vive Pro hebben ze heel wat verbeterd. Voor deze verbetering betaal je al makkelijk 880 euro, niet de alledaagse VR bril op de markt dus.

Voor een gamer is de Vive het beste toestel dat momenteel op de markt is. Dit enkel als we de professionele versie van HTC en Oculus even uitsluiten. Let wel op, er zijn andere en soms betere spelletjes enkel beschikbaar op het Oculus platform. Op vlak van technologie moet deze VR bril echt niet onderdoen. Beide OLED schermen voorzien de gebruiker van 1080x1600p resolutie. Net zoals de Oculus heeft de bril een framerate van 90 FPS. Perfect om enige vormen van misselijkheid tegen te gaan. Let op, dit betekend wel dat je een krachtige PC desktop nodig hebt. Merkt de Vive een daling in FPS, dan zal deze er alles aan doen om die op z’n minst constant te houden. Doen ze dit niet dan moet je binnen de minuut overgeven.

De HTC Vive maakt gebruik van lighthouse trackers. Deze mappen de omgeving en maken gebruik van de headset- en remote sensoren om je locatie en bewegingen te bepalen. Met 2 lighthouse trackers heb je genoeg, met 4 heb je perfecte tracking.

Voordelen:

Lighthouse Tracking
Beste VR prestaties
Constante 90 FPS

Voordelen:

Hoge resolutie
3D Surround tracking
3D Audio sound

Nadelen:

Prijs
Krachtige PC
Kabels

HTC VIVE PRO

pro vr bril full kit

HTC VIVE

virtual reality brillen vergelijken

HTC Audio Deluxe

Oculus – Rift S (Alternatief voor HTC)

Oculus rift kopen

Oculus Rift & Rift S

De Oculus Rift was de eerste VR bril op de markt. Het concept werd een hype en via kickstarter hebben mensen massaal gedoneerd om het concept werkelijkheid te zien worden. Het duurde niet lang of Facebook kocht het bedrijf op om een hele VR wereld te koppelen aan de Oculus Rift. Hier liep het lichtjes mis, de Oculus liep vertraging op en de HTC Vive maakte zijn intrede in de markt. Sinds dan is de strijd voor beste VR bril open. Hoewel de HTC Vive iets beter is, is de Oculus Rift goedkoper. Voor sommigen kan dit de doorslag geven.

Bekijken we de Oculus Rift van een technisch standpunt dan zien we al snel dat dit een zeer sterk stuk technologie is. De Rift maakt gebruik van verschillende sensoren (gyroscoop, accelerometer, magnetometer) om je locatie en bewegingen te registreren. Deze worden dan in-game uitgebeeld. In elk hand heb je een extra tracker met elk een joystick en 3 knoppen. Zo kan je in-game acties uitvoeren.

De Resolutie van de Oculus Rift is een sterke 1080x1200p per oog. Ideaal voor het bekijken van films of het spelen van VR spelletjes. Daar waar de Oculus achterstond op de HTC Vive – tracking, beweging en HD resolutie – zijn ze nu bijna terug op gelijke hoogte gekomen. De OLED schermen hebben een verversingssnelheid van 90Hz.

Daarnaast voorziet de Oculus je van 90 FPS (Frame rate). Dit is nodig om misselijkheid weg te nemen bij de spelers. Met minder dan 60 FPS kan je al snel misselijk worden. Let op, het is niet omdat het kan dat het goed is. Langdurig gamen of films zien in VR heeft waarschijnlijk een negatieve invloed op je ogen.

Oculus zet nu ook stappen in de juiste richting. Met Oculus GO heb je een simpele versie van de professionele Oculus Rift. Deze bril zorgt voor simpele bewegingen in een VR wereld. Daarnaast was er ook de aankondiging voor Oculus Quest. Zo voorzien ze tegen de zomer van 2019 een volledig draadloos toestel te hebben – zonder verlies van kwaliteit. Momenteel bestaat er al een draadloze versie met minder kwalitatieve schermen. Iets waar HTC al veel langer mee bezig is.

De Oculus Rift, het hoogste in het Oculus gamma; heeft een geïntegreerde headset en trackers. Daarnaast heeft die ook ingebouwde camera’s voor toekomstige Augmented Reality mogelijkheden. Let op, voor de Oculus Rift te gebruiken heb je een zeer krachtige desktop PC nodig.

Voordelen:

Professioneel gebruik
Beste prestatie
VR Gaming

Voordelen:

Hoge resolutie
Geïntegreerd geluid
Kwalitatief materiaal

Nadelen:

Kabels
Krachtige PC nodig
Prijs

Oculus Rift

Oculus rift kopen

Oculus Quest

oculus quest nonpad

Oculus Go

Oculus go vr bril

Oculus GO

Omdat Oculus Rift (of HTC VIVE) aan de duurdere kant zijn, en niet toegankelijk zijn voor alle gebruikers, kwam Oculus met de ‘Go‘.
De Oculus Go is te vergelijken met een 3D bioscoop. Eens je de bril opzet bevind je je op een plaats waar 3D camera opnames heeft gemaakt. En dit kan dus echt vanalles zijn. Een film zien in de bioscoop, een voetbalwedstrijd bijwonen in het stadium, Virtuele ruimtes afreizen, een rollercoaster rit meemaken maar ook zwemmen met walvissen of mediteren op een verlaten eiland.

Oculus Go maakt geen gebruik van krachtige desktops. Het ingebouwde geheugen en de interne processor hebben genoeg kracht om je van een heldere 2560x1440p resolutie te voorzien. Krachtig genoeg voor beelden af te spelen maar niet krachtig genoeg voor VR Gaming. Echte gamers gaan niet genoeg hebben aan de Oculus Go en sparen beter op voor de Oculus Rift of HTC VIVE. Wel moet gezegd worden dat de Oculus Go een ideale instap is naar de VR wereld voor mensen die niet gamen. Binnekort komt Oculus Quest op de markt, de perfecte stap tussen de Oculus Rift en de Go.

De bekendste werkende apps op momenteel beschikbaar op Oculus Go zijn: Netflix, Bigscreen, Youtube, Fox Sports VR, RedBull TV en FacebookWatch. Daarnaast zijn NextVR, MelodyVR en PLEx ook beschikbaar. Via deze apps kijk je live, in 360° naar alle topsporten, events, concerten en nog veel meer.

Oculus go vr bril

Oculus Go 64 GB

Oculus go vr bril

Oculus Go 32 GB

Oculus go vr bril

Geen tracking
Geen PC nodig
Oculus technologie
Batterijduur Max 2 uur
Enkel 360° beeld

HTC – VIVE PRO (Developer VR Bril)

pro vr bril full kit

HTC Vive Pro Edition

Zoals vermeld zijn er verschillende versies van de HTC Vive beschikbaar. Met de Pro Version wil HTC een toestel ontwikkelen voor professionele mensen om te gebruiken en om te developen. Voor deze reden is er ook de developer kit beschikbaar (hier bestaan ook forums voor). De HTC Vive pro is de absolute top wanneer we spreken over kwalitatieve en professionele Virtual Reality brillen.

Bekijken we deze HTC Vive Pro van technisch standpunt dan begrijpen we al sneller hoe de meerprijs tot stand komt. Met twee HD resolutie schermen van 1440x1600p heb je een totaal aan 2880×1600 pixels – 4.6 Megapixels. Dit is bijna 80% meer dan we te zien krijgen in de Oculus Rift. De beeldhoek/kijkhoek van 110° kan beter. Zo zie je nog steeds een beetje zwart aan de kanten van de schermen.

Het verschil in de HTC Vive en de Pro editie ligt, naast betere resolutie, ook in het draadloos ontwerp. Met de HTC Vive pro heb ingebouwde audio en geen lange zware draden. Daarbij krijg je ook de vernieuwde lighthouse trackers, een echt pluspunt. De Pro versie heeft ook twee ingebouwde frontcams, daar waar de Vive er maar één basis camera heeft. Deze kunnen gebruikt worden voor Mixed reality en mapping.

Voordelen:

Hoogste specs
Geïntegreerd geluid
Draadloos mogelijk
Beste tracking
Grootste trackable ruimte

Nadelen:

Duur
Zeer krachtige PC nodig
Kabels

Playstation – VR Bril

PS4 VR bril review

Playstation heeft momenteel slechts één VR bril beschikbaar. Meer hoeft ook niet gezien deze voorlopig alles doet wat nodig is. De Sony VR headset voorziet de gamer van een sterke virtual reality ervaring. Sony is al langer bezig met VR. Hoewel er al enkele games voor bestaat ontbreekt er momenteel een tracking functie. VR op de Playstation is relatief statisch, het gaat eerder om de visuele ervaring.

Door het bestaan van de Sony VR zijn er steeds meer en meer games ontworpen voor Virtual Reality. De bekendste van het moment zijn Resident Evil 7 of Fallout VR, ook Batman had een eerste VR functie in het spel. Ook voor de toekomst zijn er verschillende games met VR mogelijkheden.

Net zoals een Oculus Rift of HTC Vive is de Playstation VR een investering. Je kan deze apart kopen of samen met de nieuwste Playstation als pakketprijs. Naast de bril en de PlayStation heb je ook nood aan de PlayStation Camera. Deze helpt met het tracken van bewegingen.

Als laatste heb je ook nood aan de Playstation Move controllers. Deze zijn nodig om VR wapens te richten naar de tegenstander. De Move controllers kunnen ondertussen vervangen worden door modulaire ontwerpen die meer op wapens lijken. Zo wordt de ervaring nog echter.

Technisch heeft Playstation VR ook zijn voordelen. De verversingssnelheid is 90Hz tot 120Hz. Dit wil zeggen dat het beeld zeer helder en gedetailleerd zal zijn, en dat er dus weinig visuele lag is wat voordelig is voor de misselijkheid. Let op, zonder Playstation is deze VR Bril waardeloos. Deze is niet geschikt voor PC gaming. Playstation VR maakt ook gebruik van ‘facial recognition’. Zet je de bril op dan gaat die automatisch detecteren wie er aan het spelen is.

Voordelen:

Verversingssnelheid 90Hz tot 120Hz
Verstelbaar ontwerp – goed draagcomfort
Kwalitatief materiaal
Facial recognition software

Nadelen:

Enkel voor Playstation
Redelijk duur
Playstation PRO vereist voor optimale resolutie

Samsung – GEAR VR (Beste smartphone VR)

samsung gear vr

Powered by Oculus

Virtual Reality bestaat nu ook voor mobiele gebruikers. Enerzijds hebben we de carton-case, het ontwerp van Google dat ondertussen ook in plastic bestaat. Anderzijds heb je speciaal ontworpen modules voor bepaalde smartphones. En het is net deze dat we onder de loep nemen. De Samsung Gear VR is een unieke VR bril dat enkel voor Samsung Galaxy (S6 tot S8 + Galaxy Note) werkt. Doordat de bril gebruikt maakt van de smartphone, en rechtstreeks aangesloten is met een kabel, is deze enkel bruikbaar met een Samsung.

De Gear VR, met Samsung smartphone, is een uniek stuk op de markt. Hetzelfde bestaat dus niet voor andere merken. Met de Gear VR wil Samsung hun gebruikers de wereld van mobiele VR laten ontdekken. Zo kan je heel wat ervaringen, via de smartphone, in de Gear VR bekijken. Voor de beste ervaring besloot Samsung in zee te gaan met Oculus. Met de Gear VR maken ze gebruik van geïntegreerde Oculus technologie voor beweging beter te tracken.

Enkel Samsung

Deze mobiele virtual reality bril maakt gebruik van Oculus technologie. Enkele kleine technologische aspecten zijn overgenomen om de bril zo goed mogelijk te optimaliseren. Het is namelijk zo dat het beeld een belangrijke factor is van misselijkheid, en dit zorgt voor negatieve ervaringen.

Samsung ontwerpt deze bril om een eerste stap in de VR wereld te zetten. Via de Gear VR kan je enkele basis smartphone VR spelletjes spelen. Alsook 360° video’s bekijken op YouTube of andere platformen. Een rollercoaster, een huis bezoeken, natuurparken, maar ook de sterrenhemel en andere schitterende plaatjes kan je allemaal bijwonen in VR. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van tracking krijg je een kleine controller om te bewegen. Hierop is een joystick met wat knoppen. Op deze manier kan je in-game acties uitvoeren.

Voordelen:

Verstelbare lenzen
Verstelbaar ontwerp
Extra controller

Nadelen:

Smartphone blijft beperkt
Enkel voor Samsung
Duur voor wat het is

LG Friends 360° VR

Stap met de zeer lichte en compacte LG 360 VR de wereld van 360°-video’s en 3D-games binnen. Hoewel de graphics van de bril meer dan goed zijn is het platform ver van ontwikkeld. Met slechts 4 beschikbare apps ben je al snel verveeld met de draagbare VR bril. Daarnaast is er ook geen ondersteuning voor Cardboard apps, wat echt wel een zwaar minpunt is.

LG Friends 360 VR

Oculus – Quest (Beste standalone VR)

Geen krachtige PC, geen kabels, de toekomst van Virtual Reality gaming. De Oculus quest is de eerste StandAlone bril van Facebook met het idee VR brillen te commercialiseren. Door de toegankelijke prijs en het ingebouwde geheugen kan deze VR bril volledig autonoom functioneren. Er is dus helemaal geen nood aan een krachtige PC zoals het geval bij de Oculus Rift of de HTC Vive. De Oculus Quest behoort zo in het segment van StandAlone VR Brillen en concurrentie van de onderstaande modellen. Met deze verlaagde instapdrempel hoopt Oculus meer consumenten te overtuigen van Virtual Reality.

Hoge resolutie en ingebouwde audio zijn de sterkste features van deze Oculus variant. De Oculus Quest maakt gebruik van 4 sensoren om de omgeving te mappen, eentje op elke hoek van de bril. Op deze manier kan de interne processor je bewegingen makkelijk mappen en omzetten naar in-game bewegingen. Enkel als deze perfect op elkaar afgestemd zijn spreekt men van een goed vr bril. Heb je dit niet dan wordt je al snel misselijk.

Oculus inside tracking met de controllers en de headset zorgen voor een goede analyse van de bewegingen. Je krijgt ook feedback via trillingen in de controllers. Dit zorgt voor een betere interactiviteit en helpt bij het gamen.

Het belangrijkste aan standalone VR brillen is dat ze geen gebruik maken van een dure prestatie PC. Deze VR brillen hebben een ingebouwde computer. Dit betekend dus geen bedrading, geen pc, geen beperkingen in beweging. Dit wil ook zeggen weinig berekenkracht, geen goede resolutie, geen echte VR Gaming. De standalone VR bril is ontworpen voor simpele games en voor de mensen een eerste succesvolle VR ervaring te bezorgen.

Omdat we van Mixed Reality bril spreken horen deze niet thuis in de lijst van beste VR brillen van 2019. Los daarvan is er geen enkele Standalone bril dat beter is dan de HTC Vive of de Oculus Rift.

Lenovo Explorer mixed reality bril

Lenova Explorer

Acer AH101

Acer AH101

mixed vr bril zonder pc

Dell Visor

medion erazer

Medion Erazer X1000

hp mixed reality

HP Mixed Reality

Beste VR Bril – Hoe kiezen

Verschillende soorten VR brillen

Soorten VR brillen

Sinds 2010 zijn er steeds meer VR brillen op de markt. We zijn ver genoeg om deze virtual Reality brillen op te delen in verschillende categorieën. Welke bril ideaal is voor u hangt vooral van je benodigdheden af. De beste VR bril voor jouw is niet dezelfde als voor een ander. Vraag je af wat je wil, waarvoor je het zal gebruiken, en op basis hiervan en de prijs kies je een toestel uit.

Smartphone VR

Een smartphone is tegenwoordig krachtiger dan een Playstation 1. Het toestel heeft heel wat berekenkracht, heel wat sensoren, en een scherm met voldoende resolutie. Om deze reden kan de smartphone gebruikt worden als een basis voor Virtual Reality. We zien hier vooral in de toekomst meer alternatieven opduiken.

Smartphone VR is momenteel in zijn kinderschoenen. Samsung heeft de Gear VR. LG heeft LG 360° Friends. Daarnaast bestaan er enkel generiek virtual reality ‘cases’ want een bril kan je het niet echt noemen. Dit zijn plastiek of kartonnen houders om een smartphone in vast te maken. Nadien doet je smartphone al het werk.

Playstation VR

Ook wel ‘Console VR’ genoemd, maar momenteel heeft enkel Playstation Virtual Reality mogelijkheden. De beste VR bril 2019 voor consoles is dus voor logische redenen de Playstation VR. Toch zijn er hier en daar al vermeldingen dat zowel Xbox als Nintendo hiermee bezig is. Xbox zal waarschijnlijk gebruik maken van standalone VR brillen gezien deze op Windows werken.

Sony kwam in 2016 met de Playstation VR op de markt. Sinds dan is er een update en is het model iets krachtiger. Veel van de berekenkracht komt van de PlayStation zelf. Een pro-versie geeft je dus meer mogelijkheden.

PC Desktop VR

De ‘Beste Virtual reality brillen’ zijn beschikbaar op desktops. De simpele redenering hiervoor is berekenkracht. Om perfect te functioneren in virtual reality heb je nood aan trackers die je positie bepalen, berekenen, en visualiseren. Hoewel dit simpel klinkt is er heel wat computerkracht nodig. Om dit even te schetsen, de HTC Vive toont 90 beelden per seconde. Elk beeld berekend de huidige positie i.v.m. de voorgaande, en ieder beeld heeft tot 4 miljoen pixels. Zo kan je je wel inbeelden dat een smartphone dit (nog niet) aankan.

Doordat ze aangesloten zijn aan een krachtige computer heb je ook geen nood aan batterijen of dergelijke. Ingebouwd in de bril vind je ook verschillende sensoren. Zo heb je een gyroscoop, een accelerometer en een magnetometer ingebouwd in alle Desktop VR brillen.a

StandAlone VR

Virtual Reality is nu al enkele jaren bekend, maar toch nog niet volledig geadopteerd door de algemene gamer. Zweden heeft het meeste VR brillen per capita, maar toch kan men ook daar zeggen dat de meeste huishoudens geen virtual Reality mogelijkheden hebben. En daar wouden enkele bedrijven wat aan veranderen. Om Virtual Reality te promoten hebben enkele merken de handen in elkaar geslagen en elk hun eigen bril ontworpen om samen op één platform aanwezig te zijn. In mensentaal wil dit zeggen dat je keuze hebt tussen 5 verschillende brillen, die hetzelfde doen, op hetzelfde platform – De Standalone Mixed Reality bril.

Het belangrijkste aan de standalone VR bril is dat ze geen gebruik maken van een PC. Deze VR brillen hebben een ingebouwde computer. Dit betekend dus geen bedrading, geen pc, geen beperkingen in beweging. Dit wil ook zeggen weinig berekenkracht, geen goede resolutie, geen echte VR Gaming. De standalone VR bril is ontworpen voor simpele games en voor de mensen een eerste succesvolle VR ervaring te bezorgen.

Statisch VS Mobiel

Gaming laptops komen van heel ver en zijn ondertussen ongelooflijk krachtig geworden. Toch zijn er nog kleine limitaties voor mobiele gamers. Hieronder een kleine oplijsting van de grootste struikelblokken:

 • Hitte & Opwarmingsproblemen: Professionele gaming laptops zijn even performant als Desktops maar warmen veel meer op door hun beknopte ontwerp.
 • Batterijduur: Gamen vereist de beste specs voor een gaming laptop. Door alle componenten voortdurend te gebruiken gaat de batterij snel leeg.
 • Gewicht: Veel grote componenten en een groot scherm zorgen al snel voor enkele extra kilos. Op een bepaald punt wordt een mobiele gaming laptop te zwaar en niet voordelig.
 • Prijs: Gaming laptops zijn ongelooflijk duur. We eisen veel door mobiel te willen gamen, en de hardware bestaat. Een Gaming laptop is een luxe product.

Welke virtual reality bril kiezen

Bovenin krijg je een goed overzicht van welke Virtual Reality bril het beste bij jouw situatie zit. Heb je een sterke PC, ga dan voor de HTC Vive of Oculus Rift. Heb je een Playstation dan kies je voor Playstation VR. Alles daarnaast moet gekozen worden uit standalone headsets of Smartphone opties. Daarom best beginnen met de volgende vragen:.

VR-ervaring:

Ben je gewend met de HTC Vive te spelen dan raden we je zeker af om naar een standalone over te stappen. Momenteel is het niveau verschil tussen de twee zo enorm dat je de standalone nooit meer zal gebruiken.

Is het de eerste keer dat je VR zal uitproberen dan is de cardbox misschien wel de beste VR bril voor jou. Deze is zeer goedkoop en doet het absolute minimum nodig. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, en dat hebben de meeste mensen ondertussen wel al.

Prijs:

Wat wil ik uitgeven aan een Virtual Reality bril. Heb je al ervaring met VR of wil je dit voor de eerste keer proberen? Welk budget heb je beschikbaar, wetende dat de duurdere brillen ook een dure PC nodig hebben. Wil je Playstation VR maar heb je nog geen Playstation. Virtual Reality is een overbodige luxe, een speeltje van de toekomst. Door de fase waarin deze technologie zich bevind zien we nog steeds zeer hoge prijzen.

Beweeglijkheid:

Standalone VR brillen hebben ingebouwde sensoren die meten wanneer het hoofd in beweging is. De HTC Vive en Oculus maken gebruik van externe en ingebouwde sensoren die via de PC berekenen waar de persoon zich bevindt. Mobiele VR opties hebben geen enkele tracking mogelijkheid. Dit zijn allemaal factoren die toedoen aan de keuze van de beste virtual reality bril. Denk na waar je je bril voor wil gebruiken en welke ervaring jij zoekt. Deze denkoefening kan veel invloed hebben op je portefeuille

Draagcomfort:

Een virtual reality bril is niet hetzelfde als een gewone bril. Dit ding weegt en is relatief groot. Heb je een bril nodig voor professionele doeleinden, dan moet je deze langdurig kunnen gebruiken. In dit geval is de kwaliteit van de OLED schermen van belang, alsook het draagcomfort van het toestel. Daar waar de HTC en Oculus mousse of schuim gebruikt hebben andere VR brillen hard plastiek. Na 10 minuten begin je het verschil toch wel zeer hard te voelen. Voor langdurig gamen in VR is een kwalitatief toestel toch wel belangrijk.

Wat heb ik al:

Wat is het doel van je gebruik en welke onderdelen heb je al. Ben je bereidt een sterke PC te kopen dan kan je kiezen uit het hoogste gamma. Zoek je eerder naar mobiele opties voor een eerste ervaring dan zijn je opties relatief open.

Return to top of page