Goedkope Game Muis

Goedkope gaming muizen zijn er met hopen, toch is het belangrijk een goede keuze te maken. Bij goedkope muizen moet je goed op de prijs / kwaliteitsverhouding letten zodat je geen foute aankoop doen. Van daar de nood aan deze lijst beste goedkope gaming muis 2021.

Gamen maakt tegenwoordig onderdeel uit van het dagelijkse leven. Vroeger was gamen weggelegd voor ‘nerds’, maar in elke generatie vindt men wel wat gaming-bloed. Vroeger moest je lang vragen achter een Nintendo of Playstation 1. Nu krijgt ieder kind een smartphone in de hand. Logisch dus dat gaming een steeds meer voorkomende hobby wordt. Veel dank aan de online streaming industrie, die zetten ook heel wat teweeg. Van standaard muis naar gaming muis, we zijn ver gekomen. Tegenwoordig kan je je speelstijl en niveau beïnvloeden door het aankopen van premium gaming gear. Extra knoppen op je gaming muis is een online miliseconde uitgespaard. Correcte bindings en het kennen van je besturing is dus van uiterst belang.

TOP 5 – Goedkope game muis 2021

1. LOGITECH – G305

Voor om en rond de €50 heb je al een uitstekende gaming muis in de hand. Deze G305 Prodigy Lightspeed is een iets mindere versie tegenover de G502 of G903. Toch moet die niet teveel onderdoen. De G305 maakt gebruik van dezelfde Logitech Hero Sensor die tot 12000 DPI ingesteld kan worden. Hoewel draadloos maakt het gebruik van de Lightspeed verbinding, met een report rate van 1000 Hz. Deze muis is niet USB oplaadbaar, één AA batterij is voldoende voor 100 uur gamen. Deze muis wordt beschreven als ‘claw’ of ‘fingergrip’ gaming muis.

2. STEELSERIES – RIVAL 310

Het ergonomische design zorgt voor een goede grip die lang comfortabel blijft. Door het bolle ontwerp past de muis strak in de palm van je hand. Net zoals de Logitech G303 is er rubber aan beide kanten om de gamer te voorzien van extra grip. Een belangrijk verkooppunt van SteelSeries is de eigen ontworpen muisknoppen. Zij gaan ervan uit dat een muis van SteelSeries tot 30 miljoen clicks aankan. De linker en rechter muisknop voelen goed aan. Zachte klik, weinig geluid, kwalitatief gevoel. Het DPI van deze muis is in te stellen van 400 tot 6500 DPI.

3. CORSAIR – M55

Acht programmeerbare knoppen, een sterke pro sensor dat tot 12400 DPI gaat, meer dan 16 miljoen kleuren om de verlichting in te stellen. Je zou al snel denken dat de M55 een vergissing is in de lijst van goedkope gaming muizen. En ergens is dit ook waar, met een aankoopprijs van € 65 gaan we al net buiten ons goedkoop budget. De Corsair is ongelooflijk licht en voelt zeer goed aan in de hand. Draadloos is de M65 niet, maar de gevlechte draad is zeer flexibel en stoort helemaal niet. DPI is aanpasbaar via de knoppen op de muis.

4. COOLER MASTER – MM830

Hoewel dit merk niet zo gekend is, heeft deze muis een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. De Cooler Master MasterMouse MM830 Gaming Mouse is voorzien van 8 programmeerbare knoppen en een speciaal ontworpen D-pad dat met de duim beheerd kan worden. De ultra-precieze optische sensor en de duurzame materialen en knoppen zorgen voor een aangename game ervaring. Als speciale features heeft de MM830 een aanpasbare OLED en geïntegreerde D-pad, voor snelle toegang tot de belangrijkste macro’s. De optische sensor in de MM830 kan worden afgesteld met software om tot 24.000 DPI te volgen. Voor het geval dat je de voorkeur moet geven aan precisie boven snelheid, is de DPI direct instelbaar. Het minimum DPI is 100.  Op de hele PCGG website is dit de meest uiteenlopende gaming sensor.

5. TRUST – GTX164

Gaan we echt uiterst goedkoop, zeg maar een budget van €35 dan komen we uit bij de Trust GTX164. Goedkoop maar ook goed, deze muis heeft 13 programmeerbare knoppen. Toch doet dit de muis wat goedkoop en fragiel aanvoelen. Deze muis wordt dus ook beschreven als een MMO of MOBA muis door de 8 verschillende muisknoppen. Macro’s instellen, game-profielen opslaan, DPI tot 5000, deze muis heeft heel wat voordelen. Hierdoor moet men goed opletten, teveel voordelen voor te weinig geld brengt vaak verborgen nadelen. Hoe lang deze muis jouw gaming zal volhouden hangt af van het gebruik en het onderhoud. Wil je een betere muis, pak dan één van de 4 bovenstaande.

Goekope Game muis – waarop letten

Gaming Muizen – Verschillende types

Mensen die zelf niet gamen gaan ervan uit dat de beste gaming muis de muis is met de meeste opties en knoppen. Een echte gamer zal je snel vertellen dat dit niet waar is. Elke muis op de markt is ontworpen voor een bepaald genre of soms zelfs voor een bepaald spel. In brede lijnen zijn er 5 categorieën, en dus ook 5 type gaming muizen. MMO (Massively Multiplayer Online), FPS (First Person Shooter), RTS (Real Time Strategy), MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) and RPG (Role Playing Game).

Deze 5 type games worden allen op verschillende manieren gespeeld en verwachten dus ook andere taken van hun gaming muis. Hieronder een overzicht per type game:

  • Beste muis voor MMO
  • Beste Gaming muis voor FPS
  • Beste muis voor RTS
  • Beste Gaming muis voor MOBA
  • Beste muis voor RPG
  • Goedkope Gaming muis
  • Beste draadloze Gaming muis
  • Gaming muis voor Mac
  • Gaming muis voor Linkshandigen

Dat gezegd zijnde is het belachelijk om een gaming muis te kopen voor elk type game. We zijn op zoek naar de beste gaming muis omdat men één muis wil kopen die zal werken voor de meeste games. Mogelijk gaan we daar later nog dieper op in, voorlopig gaan we een kijkje nemen naar de, in het algemeen gezien, beste gaming muis van 2021.

Gaming Muis kopen – Hoe moet ik kiezen

Een gaming muis kiezen hangt af van het genre spel dat je wil spelen. Logischerwijs zijn er 2 knoppen nodig; linker- en rechtermuisknop. Speel je een FPS (First Person Shooter) dan wil je misschien toch minimum 2 extra knoppen om snel van wapen te kunnen wisselen of automatisch granaten te gooien. Speel je liever een RPG (Role Playing Game), dan kan je beter meer dan 4 knoppen hebben om al je items snel te selecteren. League of Legend fans kunnen dan best een gaming muis kopen dat hier tussenin valt.

In onze lijst kijken we naar de kenmerken die van belang zijn voor een gaming muis, en minder naar die van een gewone muis. Deze kenmerken zijn voornamelijk; gewicht en grootte, aanpasbaarheid van de muis, de muis cursor en de accuraatheid, de mogelijke DPI waarden, extra knoppen, draadloos of met draag, LED & design, en driver software. Heel wat puntjes om te bekijken, maar hopelijk helpen we je op weg naar de juiste keuze.

De manier waarop een gaming muis in de hand past is één van de voornamelijkste factoren bij het bepalen van de beste gaming muis. Het kan je spel bepalen, last voorzien na lang gamen of zelfs pijn beginnen doen. Elk product heeft een uniek design (behalve namaak natuurlijk) en is ontworpen om ergonomisch en elegant in de hand te passen. Het belangrijste is comfort en controle, alles moet bereikbaar zijn voor jouw hand.

Binnen het gamma van beste gaming muizen zijn er 3 ‘grips’ of manieren van een muis vast te houden. De eerste en meest gekende is de het besturen van de muis met de handpalm. Daarnaast bestaat er ook een ‘claw grip’ waar je met duim en pink druk zet om de muis te besturen. De minst gebruikte manier om te gamen is door enkel de vingers te gebruiken. Binnenkort een artikel ‘Hoe een gaming muis kiezen’ waar we deze houdingen verder bekijken. Er is geen juiste of foute manier van een gaming muis vast te houden, ieder zijn voorkeur.

De beste manier om beter te worden op het slagveld is een gaming muis te hebben dat aanpasbaar of ‘customisable’ is. Begrijp het verschil tussen 100 DPI en 2200 DPI en je zal snappen hoe dit je kan helpen. Games die hoge reactiesnelheden verwachten zoals Counter Strike of Battlefield werken het best met een gaming muis met een hoog DPI niveau. Extra knoppen komen altijd van pas. Liever snel even met de duim een knopje induwen in plaats van te zoeken waar B weer staat op het toetsenbord. Maar nu, terug naar de lijst van beste ‘gaming muis 2021’.

Tot zover de lijst van beste budget gaming muizen van 2021 – gebaseerd op performance in combinatie met budget.
Lees ook:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.