Professionele gaming PC

Sinds 2018-2019 heeft professioneel gamen de hele wereld veroverd. Met online vloggers en professionele gaming streamers is er een hele markt rond professioneel gamen ontwikkeld. Daar waar ouders vroeger dachten dat hun kind nooit hun geld zou verdienen met online gaming is er nu een mogelijkheid voor elke gamer om professioneel te worden. Natuurlijk moet je goed kunnen gamen, goede reflexen, goed nadenken en de game door en door kennen. Anderzijds heb je nood aan de beste professionele gaming laptop om zeker te zijn dat jouw kunnen niet beperkt wordt door slecht materiaal. Op dit niveau is elke millisecond van belang, het kleinste DPI kan een verschil maken. Daarom maken wij een lijst van beste professionele gaming desktops waar het niveau nog wat hoger gezet wordt. Daar waar de high-budget gaming desktops niet performant genoeg zijn komt er in deze lijst een extra laag benodigdheden bovenop. In deze lijst vinden we de desktops dat gebruikt worden om professioneel te gamen. Let op, ook andere onderdelen zoals scherm, muis en keyboard beïnvloeden jouw prestatie. Het budget van professionele gaming desktops ligt tussen €3500 en €5000 euro.

Zoek jij een gaming desktop binnen een lager budget, lees dan de volgende lijsten:
– Low-Budget Gaming Desktop – budget tot €1500
– Mid-Budget Gaming Desktop – budget tot €2500
– High-Budget Gaming Desktop – budget tot €3500

TOP 5 – Professionele gaming PC 2021

Daar waar de HP Pavilions betaalbaar blijven gaat de HP Omen iets verder, dit is hoedanook een echt elite gaming merk. De OMEN X 900 heeft een uniek ontwerp en ziet er niet uit als de gewoonlijke desktop toren. Dit vierkant ontwerp bespaart wat plaats, maar vooral de ventilatie wordt hierdoor verbeterd. Dit beest kost €5000 euro, maar hier is ook een reden voor. Met de HP Omen X900 heb je echt één van de allerbeste professionele gaming PC’s op de markt. Deze Gaming desktop blijft jaren goed. De Intel i9 9820X is uniek en uiterst performant, de grafische kaart – een GeForce RTX 2080 Ti is één van de beste op de markt en met 5TB (waarvan 1TB SSD) heb je meer dan genoeg opslagruimte. Kwa werkgeheugen komen we op 32GB, door twee slots te vullen met 16GB DDR4. Het moederbord voorziet 4 slots, er blijft dus ruimte om makkelijk uit te breiden naar 64GB. Met deze computer kom je niets tekort, streamen terwijl je op 4K games speelt, allemaal geen probleem. Dit is de allerbeste gaming desktop momenteel beschikbaar.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Beste professionele gaming desktop” – PCGG

Ook binnen het high-budget gamma vinden we een desktop van Alternate terug. Zoals vermeld in de mid-budget gaming dekstops, Alternate bouwt zelf gaming PC’s en kan hierdoor uitsparen omdat er geen echt gaming merk aanwezig is. De werknemers van Alternate bouwen deze desktop op basis van de beste onderdelen om zo de prijs te kunnen drukken. Deze desktop heeft de krachtige unieke i9-9820X processor, goed voor 10 cores – 3.3 Ghz tot 4,1 Ghz. Daarnaast heeft deze desktop TWEE Nvidia GeForce 2080 Ti grafische kaarten. Goed voor 4 schermen en een zeer capabele gaming dekstop, hiermee kan je letterlijke alles doen. De 1TB SSD zorgt voor een goede oplagcapaciteit, ondersteund door 4TB HDD. Het moederbord heeft 4 slots, deze zijn opgevuld met vier 8GB DDR4 – makkelijk uit te breiden naar 64GB als nodig.

Specs: Intel Core i9-9820X / 2x GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Deci core

“Beste prijs / kwaliteit zonder merk” – PCGG

Prestige, de naam zegt het zelf al. Binnen het gaming merk MSI is de prestige serie de meest performante. Enerzijds een mooi ontwerp dat niet veel plaats inneemt en er strak uitziet. Anderzijds de beste onderdelen dat je op de markt kan vinden. Samen een uitstekende gaming laptop. de Intel Core i9-9900KF is een zeer sterke, als niet de sterkste, processor met acht cores. De overklokking haalt zijn maximum op 5 Ghz, voorlopig is er niet veel sterkers op de markt. Met 64GB werkgeheugen zit je ook boven de HP Omen X 900. Met slechts twee slots op het moederbord is hier geen ruimte voor uitbreiden. Met 5TB aan opslaggeheugen heb je dan wel meer dan genoeg.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 64GB RAM / Octa core

“Beste MSI gaming dekstop” – PCGG

Iets lager in het MSI gamma vinden we de Trident X Plus 9SF terug, een desktop dat ook in de mid-budget gaming desktop staat. Deze versie is echter nog krachtiger. Door de processor te vervangen met een 9de generatie i9-9900KF halen we de prestaties naar boven. Dit gecombineerd met de verbeterde RTX 2080 Ti zorgt voor een uitstekende gaming PC. Natuurlijk blijft de MSI Infinite X iets beter omdat er ruimte voor verbetering is. Deze gaming laptop is zo goed als volgebouwd, wil je onderdelen verbeteren dan moet je ze vervangen.

Specs: Intel Core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (8GB) / 32GB RAM / Octa core

“Betaalbare high-budget gaming desktop” – PCGG

De beste top-budget desktop is de MSI Infinite X Plus 9SF, deze gaming desktop is meteen ook sterk genoeg om te passen in de lijst van Professionele gaming desktops. Met de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti heb je de één van de allerbeste grafische kaarten, met de i9-9900KF de beste processor, 32GB RAM is meer dan genoeg, … er is bijna niets dat deze desktop nog beter zou maken. Met deze PC kan je echt alles, daarnaast heb je een PC dat jarenlang relevant zal blijven. MSI is dan ook één van de absolute top merken binnen gaming.

Specs: Intel core i9-9900KF / GeForce RTX 2080 Ti (11GB) / 32GB RAM / Octa core

“Goedkope gaming desktop binnen high-budget” – PCGG

Hoe kies ik de beste gaming PC desktop

Als je op zoek gaat naar de beste gaming PC kom je erachter dat er meer bij komt kijken dan alleen een mooie behuizing of een groot scherm. Er zijn namelijk veel verschillende onderdelen die een bijdrage leveren aan de prestaties en dus ook van invloed zijn op de games die jij zou kunnen spelen met deze game PC. Dit houdt ook in dat je rekening moet houden met veel verschillende specificaties als je daadwerkelijk een gaming desktop wilt hebben die veel verschillende programma’s aan kan en waarmee je ook de dagelijkse werkzaamheden zonder problemen mee aan kunt.

Compatibele componenten

Zo moeten de processor, grafische kaart en het beschikbare werkgeheugen met elkaar in balans zijn om goede prestaties te kunnen leveren. Als een van deze onderdelen minder goed werkt, bestaat de kans dat de sterkere onderdelen ook niet naar behoren kunnen werken. Dit wordt een bottleneck genoemd. De onderdelen worden traag, waardoor je nog niet het maximale eruit kunt halen en het gamen een stuk lastiger wordt met de verschillende onderdelen. Als voorbeeld een Intel Core i3 processor in combinatie met een Nvidia GTX 2080 Ti. De processor is een van de tragere processors, waardoor de grafische kaart zijn werk ook niet meer kan doen.

Waar moet ik op letten?

Het is daarom altijd goed om te weten waar je precies op moet letten bij de aanschaf van de beste gaming PC of een computer voor de dagelijkse werkzaamheden. Als eerste de behuizing van de PC. Deze keuze is persoonlijk, doordat het hier voornamelijk draait om het uiterlijk van jouw desktop. Zo kun je gaan voor een standaard behuizing waarbij het voornamelijk om een strak uiterlijk gaat, terwijl je als gamer ook kunt kiezen voor verlichting in de gaming desktop of zelfs een volledig doorzichtige kast. Hoewel het een persoonlijke keuze is, is het wel goed om bij high end hardware een iets grotere behuizing te nemen om de warmte weg te krijgen.

Zodra je de behuizing van jouw game PC hebt, ga je verder kijken naar de prestaties die geleverd moeten worden. Zoals gezegd is dit afhankelijk van de processor en de grafische kaart. Ga daarom goed na wat de games nodig hebben om feilloos te kunnen spelen. De Intel Core komt in verschillende uitvoeringen, waarbij de i9 een van de krachtigste is. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat zelfs op de hoge instellingen alle games soepel draaien en je geen seconde achterloopt op jouw tegenstander. Wanneer je minder zware games hebt, kun je ook van een lagere processor gaan. Je moet dan wel rekening houden met de toekomst en of de onderdelen goed te vervangen zijn.

Je zult daarom bij de processor en de grafische kaart goed moeten weten welke instellingen jouw games nodig hebben. Op basis hiervan is de grafische kaart immers ook eenvoudiger te kiezen. De Nvidia GTX 2080 Ti grafische kaart is een van de meest krachtige kaarten, waardoor je geen concessies hoeft te doen op jouw speelgedrag. Echter zijn er ook andere kaarten te vinden, die de prestaties iets naar beneden brengen. In bovenstaande top 5 worden echter voornamelijk de gaming computers besproken die wel beschikken over de krachtigste kaarten, waardoor je direct een goede start kunt maken voor jouw ontspanning.

Het werkgeheugen wordt hierbij ook als belangrijk uitgangspunt van de beste gaming PC gebruikt. Het werkgeheugen zorgt er namelijk voor dat alle programma’s snel opgestart kunnen worden, waardoor je geen tijd meer verliest tijdens het gamen. Dit werkgeheugen moet daarom in verhouding zijn met de procesors en de grafische kaart die in de gaming desktop te vinden zijn. De meeste PC’s beschikken over 8GB, maar steeds vaker wordt door games gebruik gemaakt van 16GB. Ook hier is het dus weer van belang dat je goed bekijkt wat de games nodig hebben, voordat je een keuze maakt voor jouw nieuwe gaming computer.

Wil je nog meer veranderingen aanbrengen aan de beste gaming PC of ben je van plan om deze helemaal zelf samen te stellen, dan zul je ook naar het moederbord moeten kijken. Deze heeft niet direct invloed op de prestaties van jouw computer, maar zorgt er wel voor dat deze op kan starten en de prestaties uiteindelijk kan leveren. Hierop komen namelijk alle onderdelen samen, waardoor deze ook aan moet sluiten aan de verschillende onderdelen die je aanschaft. Hoe meer aansluitingen er mogelijk zijn, hoe meer je de gaming PC kunt upgraden in de toekomst en de spellen kunt blijven spelen die jij in gedachten hebt.

Het laatste waar je rekening mee moet houden bij de beste gaming PC is de opslag. De interne opslag kan namelijk ook veel verschil maken voor de prestaties van jouw desktop. Met een goede harde schijf heb je namelijk veel ruimte om de games bij op te slaan. Dit kan van pas komen wanneer je een game hebt die regelmatig gesaved moet worden tijdens het spelen. Daarnaast is de SSD van belang om de programma’s snel op te starten en te laden. Hoe sneller een SSD is, hoe beter jouw game PC gaat werken. Een combinatie van een SSD en een harde schijf zorgt er daarbij voor dat je niet alleen snelheid, maar ook veel opslag voor andere zaken tot jouw beschikking hebt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.