Mid-budget gaming PC

De zoektocht naar de beste gaming desktop gaat verder. In deze lijst passen we het budget van onze gamers aan naar € 2500 – een Mid-budget gaming desktop. Natuurlijk is dit een hoge kost, maar we nemen enkel de beste pc’s binnen dit budget die up to date zijn met de allernieuwste generaties van componenten. Heb je een lager budget, richt je dan op de lijst desktops binnen low-budget gaming. Wil je nog krachtiger gaan en kan je een hogere kost aan, check dan ook de lijst van top-budget gaming desktops.

Zoek jij een gaming desktop binnen een ander budget, lees dan de volgende lijsten:
– Low-Budget Gaming Desktop – budget tot €1500
– High-Budget Gaming Desktop – budget tot €3500
– Professionele Gaming Desktop – budget tot €5000

TOP 5 – Mid-budget gaming PC 2021

Willen we het hele budget opgebruiken dan past de MSI Ininite X Plus 9SE perfect in het plaatje. MSI is duurder omdat het gebruik maakt van zeer hoge kwaliteit componenten. Ze pakken uit met de GeForce RTX 2080 Super (8GB) als grafische kaart, naast de TI de beste grafische kaart op de markt. Dit wil zeggen dat je alle spelletjes op de uiterste settings kan uitproberen – ook VR is geen enkel probleem. Ook voor de Octa core 9th Gen Intel i7-9700K is dit geen probleem. Met 3,6 Ghz kloksnelheid (max 4,9 Ghz) hoef je je geen zorgen te maken. Ook kwa geheugen zit je goed met 1TB SSD en 3TB HDD. Enkel het werkgeheugen RAM kan beter, twee 8GB slots zorgen voor 16GB vermogen. Toch raden wij aan deze te vervangen met 2x 16GB RAM. Zo heb je een gaming desktop dat eigenlijk in de lijst van top-budget gaming past. Een aankoop als deze blijft jaren goed.

Specs: Intel core i7-9700K / GeForce RTX 2080 Super (8GB) / 16GB RAM / Octa core

“Beste mid-budget desktop” – PCGG

Ook ASUS heeft een nieuw gamma ROG gaming desktops klaargestoomd. Deze desktop bestaat in verschillende versies met betere en slechtere onderdelen. De ROG GL12CX-NL014T past perfect binnen het budget van deze lijst beste gaming desktops. Enerzijds heb je de zeer krachtige RTX 2070 Super (bestaat ook een versie met RTX 2080), anderzijds een 9th generation i7-9700K. De opslagruimte bevat een 512GB SSD en een 1.5TB HDD. Met ASUS ROG koop je ook een zeer erkend gaming merk.

Specs: Intel core i7-9700K / GeForce RTX 2060 (6GB) / 16GB RAM / Hexa core

Natuurlijk heeft MSI ook een iets goedkoper model binnen het mid-budget gamma. Deze infinite A 9SD is het kleine broertje van de bovenstaande beste gaming desktop. We leveren een beetje in op grafisch vermogen met de RTX 2070, en een iets zwakkere processor (3 Ghz – max 4,7 Ghz). Toch moet het niet al te veel onderdoen, voor 500 euro minder zijn deze veranderingen te verwachten. Ook de opslagcapaciteit is verlaagd naar 512GB SSD en 2TB HDD, nog steeds meer dan genoeg.

Specs: Intel core i7-9700 / GeForce RTX 2070 (8GB) / 16GB RAM / Octa core

“Betaalbare kwaliteit” – PCGG

HP Pavilion gaming kennen we van de low-budget gaming desktops. Maar net zoals MSI voorziet HP alle soorten gamers en budgetten van een goed alternatief. Eens we verder gaan naar echte gaming desktops komen we HP Omen tegen, een verbeterde versie van de betaalbare HP Pavilion. Ook zij maken bij deze gaming PC gebruik van de sterke RTX 2070. Ook bij deze computer is er ruimte voor verbetering in het werkgeheugen, met 16GB heb je zeker genoeg maar dit kan verhoogd worden in de toekomst.

Specs: Intel Core i7-9700F / GeForce RTX 2070 (8GB) / 16GB RAM / Octa core

Acer Predator kennen we al van andere lijstjes, logischerwijs hebben zij ook een heel gamma aan gaming desktops. Een processor die we vaak zien terugkomen binnen deze lijst, de i7-9700K is zeer krachtig met een kloksnelheid van 3,6 Ghz (max 4,7 Ghz). De grafische kaart is van de hoogste plank, met de RTX 2070 Super heb je 8GB aan grafisch geheugen. Genoeg voor de top games en Virtual Reality te spelen. Natuurlijk zijn zulke PC’s ook perfect voor foto- en videobewerking. Omdat je in totaal 3512GB aan geheugen krijgt (512GB SSD + 3TB HDD) is de prijs iets hoger dan anderen met dezelfde componenten. Ook Acer is een sterk gaming merk dat betaalbare en betrouwbare producten maakt.

Specs: Intel core i7-9700K / GeForce RTX 2070 Super (8GB) / 16GB RAM / Octa core

Hoe kies ik de beste gaming PC desktop

Als je op zoek gaat naar de beste gaming PC kom je erachter dat er meer bij komt kijken dan alleen een mooie behuizing of een groot scherm. Er zijn namelijk veel verschillende onderdelen die een bijdrage leveren aan de prestaties en dus ook van invloed zijn op de games die jij zou kunnen spelen met deze game PC. Dit houdt ook in dat je rekening moet houden met veel verschillende specificaties als je daadwerkelijk een gaming desktop wilt hebben die veel verschillende programma’s aan kan en waarmee je ook de dagelijkse werkzaamheden zonder problemen mee aan kunt.

Compatibele componenten

Zo moeten de processor, grafische kaart en het beschikbare werkgeheugen met elkaar in balans zijn om goede prestaties te kunnen leveren. Als een van deze onderdelen minder goed werkt, bestaat de kans dat de sterkere onderdelen ook niet naar behoren kunnen werken. Dit wordt een bottleneck genoemd. De onderdelen worden traag, waardoor je nog niet het maximale eruit kunt halen en het gamen een stuk lastiger wordt met de verschillende onderdelen. Als voorbeeld een Intel Core i3 processor in combinatie met een Nvidia GTX 2080 Ti. De processor is een van de tragere processors, waardoor de grafische kaart zijn werk ook niet meer kan doen.

Waar moet ik op letten?

Het is daarom altijd goed om te weten waar je precies op moet letten bij de aanschaf van de beste gaming PC of een computer voor de dagelijkse werkzaamheden. Als eerste de behuizing van de PC. Deze keuze is persoonlijk, doordat het hier voornamelijk draait om het uiterlijk van jouw desktop. Zo kun je gaan voor een standaard behuizing waarbij het voornamelijk om een strak uiterlijk gaat, terwijl je als gamer ook kunt kiezen voor verlichting in de gaming desktop of zelfs een volledig doorzichtige kast. Hoewel het een persoonlijke keuze is, is het wel goed om bij high end hardware een iets grotere behuizing te nemen om de warmte weg te krijgen.

Zodra je de behuizing van jouw game PC hebt, ga je verder kijken naar de prestaties die geleverd moeten worden. Zoals gezegd is dit afhankelijk van de processor en de grafische kaart. Ga daarom goed na wat de games nodig hebben om feilloos te kunnen spelen. De Intel Core komt in verschillende uitvoeringen, waarbij de i9 een van de krachtigste is. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat zelfs op de hoge instellingen alle games soepel draaien en je geen seconde achterloopt op jouw tegenstander. Wanneer je minder zware games hebt, kun je ook van een lagere processor gaan. Je moet dan wel rekening houden met de toekomst en of de onderdelen goed te vervangen zijn.

Je zult daarom bij de processor en de grafische kaart goed moeten weten welke instellingen jouw games nodig hebben. Op basis hiervan is de grafische kaart immers ook eenvoudiger te kiezen. De Nvidia GTX 2080 Ti grafische kaart is een van de meest krachtige kaarten, waardoor je geen concessies hoeft te doen op jouw speelgedrag. Echter zijn er ook andere kaarten te vinden, die de prestaties iets naar beneden brengen. In bovenstaande top 5 worden echter voornamelijk de gaming computers besproken die wel beschikken over de krachtigste kaarten, waardoor je direct een goede start kunt maken voor jouw ontspanning.

Het werkgeheugen wordt hierbij ook als belangrijk uitgangspunt van de beste gaming PC gebruikt. Het werkgeheugen zorgt er namelijk voor dat alle programma’s snel opgestart kunnen worden, waardoor je geen tijd meer verliest tijdens het gamen. Dit werkgeheugen moet daarom in verhouding zijn met de procesors en de grafische kaart die in de gaming desktop te vinden zijn. De meeste PC’s beschikken over 8GB, maar steeds vaker wordt door games gebruik gemaakt van 16GB. Ook hier is het dus weer van belang dat je goed bekijkt wat de games nodig hebben, voordat je een keuze maakt voor jouw nieuwe gaming computer.

Wil je nog meer veranderingen aanbrengen aan de beste gaming PC of ben je van plan om deze helemaal zelf samen te stellen, dan zul je ook naar het moederbord moeten kijken. Deze heeft niet direct invloed op de prestaties van jouw computer, maar zorgt er wel voor dat deze op kan starten en de prestaties uiteindelijk kan leveren. Hierop komen namelijk alle onderdelen samen, waardoor deze ook aan moet sluiten aan de verschillende onderdelen die je aanschaft. Hoe meer aansluitingen er mogelijk zijn, hoe meer je de gaming PC kunt upgraden in de toekomst en de spellen kunt blijven spelen die jij in gedachten hebt.

Het laatste waar je rekening mee moet houden bij de beste gaming PC is de opslag. De interne opslag kan namelijk ook veel verschil maken voor de prestaties van jouw desktop. Met een goede harde schijf heb je namelijk veel ruimte om de games bij op te slaan. Dit kan van pas komen wanneer je een game hebt die regelmatig gesaved moet worden tijdens het spelen. Daarnaast is de SSD van belang om de programma’s snel op te starten en te laden. Hoe sneller een SSD is, hoe beter jouw game PC gaat werken. Een combinatie van een SSD en een harde schijf zorgt er daarbij voor dat je niet alleen snelheid, maar ook veel opslag voor andere zaken tot jouw beschikking hebt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.