Low-budget gaming PC

Het vinden van de beste gaming PC Desktop kan een hele opgave zijn. Er bestaan veel verschillende varianten en daarnaast is het mogelijk om je eigen PC in elkaar te zetten. Als je hier weinig verstand van hebt, kan het goed zijn om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn met een bepaald model. Daarom hieronder de top 5 – goedkope gaming PC Desktop, zodat je op weg geholpen wordt tijdens jouw zoektocht. De Gaming desktops binnen deze lijst zijn beperkt tot een budget van €1500.

Zoek jij een gaming desktop binnen een lager budget, lees dan de volgende lijsten:
– Mid-Budget Gaming Desktop – budget tot €2500
– High-Budget Gaming Desktop – budget tot €3500
– Professionele Gaming Desktop – budget tot €5000

TOP 5 – goedkope gaming PC 2021

De beste van onze low-budget gaming laptops is de Pavilion Gaming TG01 van HP. Door de schappelijke prijs, de mogelijkheid om uit te breiden en de goede kwaliteit van de componenten is deze gaming desktop een makkelijke koop. Krachtig genoeg voor VR met de NVIDIA GeForce RTX 2060 Super – één van de laatste generatie grafische kaarten. Het 16GB werkgeheugen is meer dan genoeg voor alle soorten games. Wil je de zwaarste games op de zwaarste settings dan moet je overschakelen naar een hoger budget. Cyberpunk 2077 is bijvoorbeeld geen game voor een low-budget gaming pc. Toch moet deze desktop niet onderdoen, de prijs / kwaliteit verhouding is uitstekend.

Specs: Intel core i7-9700F / GeForce RTX 2060 Super (8GB) / 16GB RAM / Octa core

“Beste prijs / kwaliteit low-budget desktop” – PCGG

Net iets minder performant is de Acer Nitro N50-600. Voor dezelfde prijs als onze beste low-budget gaming desktop zien we dat Acer meer moeite heeft met de prijs / kwaliteit verhouding. Hoewel ze betere merken en componenten gebruiken moet deze Nitro onderdoen in grafische geheugen en prestaties. De RTX 2060 is iets minder sterk dan de RTX 2060 Super, daarbij heeft het ook minder geheugen, waardoor high performance games wat minder goed draaien. Let op, dit is enkel waar als men spreekt over zware games op de hoogste settings. Spelen we Rocket League dan maakt dit verschil helemaal niet uit. Toch is deze desktop aan dezelfde prijs, dus is de HP Pavilion iets voordeliger.

Specs: Intel core i7-9700 / GeForce RTX 2060 (6GB) / 16GB RAM / Octa core

“Top kwaliteit low-budget desktop” – PCGG

Intel processors hebben een bepaalde prijs. Dit omdat ze de bekendste zijn en kwalitatief nooit onderdoen. Toch zijn er andere merken die even performant zijn en minder kosten. Deze versie van de HP Pavilion Gaming maakt gebruik van een AMD Ryzen 5 in combinatie met een RTX 2060 Super. Dit zorgt ervoor dat de prijs gedrukt wordt, waardoor de prijs / kwaliteit verhouding ongelooflijk omhoog gaat. Met 16GB RAM geheugen kom je net toe – maar deze neemt slechts 1 slot in. Dit wil zeggen dat je het zeer makkelijk kan verdubbelen naar 32GB. Door de goedkope prijs en de mogelijkheid tot uitbreiden is dit echt wel DE gaming PC voor beginnende gamers.

Specs: AMD Ryzen 5 / GeForce RTX 2060 Super (8GB) / 16GB RAM (uitbreidbaar) / Hexa core

“Beste gaming PC voor beginners” – PCGG

Ook de MSI Gaming Desktops zijn bekend voor hun uitstekende kwaliteit. MSI is een gaming merk dat PC desktops voor alle budgetten voorziet. Enerzijds de pro gamers met de ‘top of the line’ MSI Desktops, anderzijds goedkope gaming desktops dat staan voor kwaliteit en design. Een MSI ziet er vaak ook anders uit, ook de toren maakt deel uit van een goede gaming setup. Voor deze Infinite A 9SC maken ze gebruik van dezelfde grafische kaart – GeForce RTX 2060 met 6 GB geheugen. Genoeg voor VR, niet genoeg voor de zwaarste games op hoogste settings. Ook de processor is minder krachtig, met een 9th generation i5 kan je zeker nog enkele jaren door – deze Hexa Core is wel iets minder performant dan de bovenstaande Octa cores.

Specs: Intel core i5-9400 / GeForce RTX 2060 (6GB) / 16GB RAM / Hexa core

“Goedkope MSI gaming PC” – PCGG

Lenovo staat dan weer gekend voor een zeer lage kostprijs. Op kwaliteit moet je niet echt onderdoen, Lenovo maakt gebruik van goede componenten en staat garant voor hun gaming materiaal. Enerzijds heb je met de Lenovo Legion T530 een super grafische kaart – de Nvidia GeForce RTX 2060 Super wordt in veel top-desktops gebruikt. Anderzijds moet je een klein beetje inboeten op processor vermogen, ook zij maken gebruik van de 9th Gen i5. Lenovo drukt de prijs door uit te sparen op geheugen – met een SSD van 512 GB heb je zeer weinig opslagcapaciteit. Er is dus zeker nood naar een extra harde schijf of een extern opslaggeheugen.

Specs: Intel core i5-9400F / GeForce RTX 2060 Super (8GB) / 16GB RAM / Hexa core

“Betaalbaar & Krachtig” – PCGG

Hoe kies ik de beste gaming PC desktop

Als je op zoek gaat naar de beste gaming PC kom je erachter dat er meer bij komt kijken dan alleen een mooie behuizing of een groot scherm. Er zijn namelijk veel verschillende onderdelen die een bijdrage leveren aan de prestaties en dus ook van invloed zijn op de games die jij zou kunnen spelen met deze game PC. Dit houdt ook in dat je rekening moet houden met veel verschillende specificaties als je daadwerkelijk een gaming desktop wilt hebben die veel verschillende programma’s aan kan en waarmee je ook de dagelijkse werkzaamheden zonder problemen mee aan kunt.

Compatibele componenten

Zo moeten de processor, grafische kaart en het beschikbare werkgeheugen met elkaar in balans zijn om goede prestaties te kunnen leveren. Als een van deze onderdelen minder goed werkt, bestaat de kans dat de sterkere onderdelen ook niet naar behoren kunnen werken. Dit wordt een bottleneck genoemd. De onderdelen worden traag, waardoor je nog niet het maximale eruit kunt halen en het gamen een stuk lastiger wordt met de verschillende onderdelen. Als voorbeeld een Intel Core i3 processor in combinatie met een Nvidia GTX 2080 Ti. De processor is een van de tragere processors, waardoor de grafische kaart zijn werk ook niet meer kan doen.

Waar moet ik op letten?

Het is daarom altijd goed om te weten waar je precies op moet letten bij de aanschaf van de beste gaming PC of een computer voor de dagelijkse werkzaamheden. Als eerste de behuizing van de PC. Deze keuze is persoonlijk, doordat het hier voornamelijk draait om het uiterlijk van jouw desktop. Zo kun je gaan voor een standaard behuizing waarbij het voornamelijk om een strak uiterlijk gaat, terwijl je als gamer ook kunt kiezen voor verlichting in de gaming desktop of zelfs een volledig doorzichtige kast. Hoewel het een persoonlijke keuze is, is het wel goed om bij high end hardware een iets grotere behuizing te nemen om de warmte weg te krijgen.

Zodra je de behuizing van jouw game PC hebt, ga je verder kijken naar de prestaties die geleverd moeten worden. Zoals gezegd is dit afhankelijk van de processor en de grafische kaart. Ga daarom goed na wat de games nodig hebben om feilloos te kunnen spelen. De Intel Core komt in verschillende uitvoeringen, waarbij de i9 een van de krachtigste is. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat zelfs op de hoge instellingen alle games soepel draaien en je geen seconde achterloopt op jouw tegenstander. Wanneer je minder zware games hebt, kun je ook van een lagere processor gaan. Je moet dan wel rekening houden met de toekomst en of de onderdelen goed te vervangen zijn.

Je zult daarom bij de processor en de grafische kaart goed moeten weten welke instellingen jouw games nodig hebben. Op basis hiervan is de grafische kaart immers ook eenvoudiger te kiezen. De Nvidia GTX 2080 Ti grafische kaart is een van de meest krachtige kaarten, waardoor je geen concessies hoeft te doen op jouw speelgedrag. Echter zijn er ook andere kaarten te vinden, die de prestaties iets naar beneden brengen. In bovenstaande top 5 worden echter voornamelijk de gaming computers besproken die wel beschikken over de krachtigste kaarten, waardoor je direct een goede start kunt maken voor jouw ontspanning.

Het werkgeheugen wordt hierbij ook als belangrijk uitgangspunt van de beste gaming PC gebruikt. Het werkgeheugen zorgt er namelijk voor dat alle programma’s snel opgestart kunnen worden, waardoor je geen tijd meer verliest tijdens het gamen. Dit werkgeheugen moet daarom in verhouding zijn met de procesors en de grafische kaart die in de gaming desktop te vinden zijn. De meeste PC’s beschikken over 8GB, maar steeds vaker wordt door games gebruik gemaakt van 16GB. Ook hier is het dus weer van belang dat je goed bekijkt wat de games nodig hebben, voordat je een keuze maakt voor jouw nieuwe gaming computer.

Wil je nog meer veranderingen aanbrengen aan de beste gaming PC of ben je van plan om deze helemaal zelf samen te stellen, dan zul je ook naar het moederbord moeten kijken. Deze heeft niet direct invloed op de prestaties van jouw computer, maar zorgt er wel voor dat deze op kan starten en de prestaties uiteindelijk kan leveren. Hierop komen namelijk alle onderdelen samen, waardoor deze ook aan moet sluiten aan de verschillende onderdelen die je aanschaft. Hoe meer aansluitingen er mogelijk zijn, hoe meer je de gaming PC kunt upgraden in de toekomst en de spellen kunt blijven spelen die jij in gedachten hebt.

Het laatste waar je rekening mee moet houden bij de beste gaming PC is de opslag. De interne opslag kan namelijk ook veel verschil maken voor de prestaties van jouw desktop. Met een goede harde schijf heb je namelijk veel ruimte om de games bij op te slaan. Dit kan van pas komen wanneer je een game hebt die regelmatig gesaved moet worden tijdens het spelen. Daarnaast is de SSD van belang om de programma’s snel op te starten en te laden. Hoe sneller een SSD is, hoe beter jouw game PC gaat werken. Een combinatie van een SSD en een harde schijf zorgt er daarbij voor dat je niet alleen snelheid, maar ook veel opslag voor andere zaken tot jouw beschikking hebt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.