Beste gaming processor

Hier is het overzicht met de beste gaming processoren van dit moment. Na je grafische kaart is de capaciteit van je gaming processor hetgeen waar jouw performance als gamer bij valt of staat. Een goede gaming processor zorgt ervoor dat verschillende processen tegelijkertijd soepel verlopen. Over het algemeen geldt dat het aantal cores belangrijk is voor de performance. Want hoe sneller de chip set is hoe beter dat is voor de snelheid. In de top 5 vind je de opmerkelijkste gaming processoren van dit moment.

TOP 5  – Beste gaming processors 2021

INTEL – I9-9900K

Deze processor van de negende generatie van Intel Core processoren behoort tot de absolute top. De CPU (Central Pocessing Unit) heeft maar liefst 8 kernen of cores met 16 threads ,die daarmee dus supersnel tegelijk meerdere zware berekeningen kunnen handellen. De standaard kloksnelheid is 3,6 Ghz. Maar door de unlocked multiplier kun je de processor makkelijk overklokken, hierdoor krijg je nog meer rekenkracht en snelheid. Nadeel van de 9900K processor is dat deze processor uitsluitend werkt met een moederbord met 1151 Socket.

“BESTE PROCESSOR 2021” – PCGG

AMD – RYZEN 9 3900X

Met een dodeca core met 12 kernen en daarbij 24 threads worden zware taken zoals gamen en streamen tegelijk en zonder moeite uitgevoerd. Door de hoeveelheid cores met de bijbehorende threads is hyperthreading mogelijk, wat de snelheid uiteraard ten goede komt. Wat belangrijk is dat het moederbord de juiste socket en chipset heeft. Anders werkt de AM4 socket van deze Rijzen 3900-serie niet. Een functionele processorkoeler zit bij de prijs inbegrepen. De kloksnelheid van deze gaming processor is een goede 3,8 GHz. Al met al is deze CPU naast gaming processor ook geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s. De Ryzen gaming processor komt in deze top 5 door de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

“Beste prijs / kwaliteit Processor” – PCGG

AMD – RYZEN 7 3700X

Dit is de processor voor de voor de echte gamers. De serie kan met 8 kernen en 16 threads zorgen voor urenlang soepel verloop van de zwaarste games. De 3700X heeft de nieuwe Zen 27nm architectuur. Dit zorgt voor een laag stroomverbruik, ook bij hoge prestaties. De TDP (thermal design power) is met 65W erg laag. Dit zorgt er voor dat je de CPU verder en meer kunt belasten zonder de nadeige effecten van oververhitting. Een Wraith Prism RGB processorkoeler wordt meegeleverd, dit maakt een complete processor geschikt voor de echte gamefreak.

“Zeer krachtige processor” – PCGG

AMD – RYZEN 5 3600X

De gaming processor van de Ryzen serie biedt veel voordeel voor een scherpe prijs. Deze CPU is een degelijke middenklasse processor. Ook het stroomverbruik met een TDP van 65W is zuinig. Dat maakt de processor beter voor de natuur en je portemonnee. Bovendien is oververhitting bijna niet mogelijk. Een goede Wraith Spire processorkoeler wordt bovendien meegeleverd. Wat een beetje jammer is, maar geen ramp, is de LED verlichting die ontbreekt bij de processorkoeler. Maar dit zijn details die bij deze gaming processor in het niet vallen bij de behoorlijke kloksnelheid van 3,8 GHz en een turboklok van 4,4 GHz.

“Degelijk en duurzaam” – PCGG

INTEL – I5-9600K

Deze best budget CPU is zeer vriendelijk geprijsd, maar heeft toch de de nodige kwaliteiten in huis. De gaming processor biedt de kwaliteit van Intel, maar dan in compacte vorm en vriendelijk geprijsd. Nadeel is dat de processor maar 6 cores heeft met 6 threads. De CPU is daarmee geschikt voor het doen van verschillende processen tegelijkertijd, maar het heeft zijn beperkingen. Deze zijn op zich niet erg, want je speelt met deze gaming processor nog steeds zonder enige moeite de meeste games. Ook fotobewerking doe je nog steeds zonder enige moeite. Wat ook handig is, is dat je een de geïntergreerde videochip hebt. Hierdoor hoef je niet nog een losse video card erbij te kopen.

“Editors’ pick: budgetair zeer aantrekkelijk” – PCGG

Hoe kies ik een Gaming processor

Waarom koop je een gaming processor?

Een gaming processor onderscheidt zich van de gewone processoren door de capaciteit om de processen van het gamen tegelijk met andere processen zoals een streaming bekijken, soepel laat verlopen.

Wat is een gaming processor?

Een gaming processor zorgt voor de basisbewerking en controle met de uitvoering van de programmacode. Dit systeem wordt op een enkele chip vervaardigd, de zogenaamde microprocessors. De snelheid van deze chipset is belangrijk voor een gaming processor, dit zorgt ervoor dat gaming soepel en vlekkeloos verloopt.

Waar moet je op letten?

betrouwbare naam

Als het om gaming processoren gaat is een goede naam belangrijk, dit is een betrwouwbare kwaliteitsstandaard. Als je kijkt naar een betrouwbaar merk zijn AMD en Intel nooit een verkeerde investering. Beiden bieden de solide en snelle processoren die het zwaardere rekenwerk aankunnen. Intel is wat meer gericht op de gamer en AMD meer op de creativeling maar beiden gebruikers kunnen ook van zowel AMD als Intel gebruik maken.

Focus op kloksnelheid, niet op cores

Kijk meer naar de kloksnelheid dan naar het aantal cores of kernen als je zoekt naar een goede gaming processor. De cores die bepalen hoeveel taken een processor tegelijk kan uitvoeren is natuurlijk belangrijk. Maar dat is meer van toepassing als je veel workloads snel wilt verwerken. Een hogere kloksnelheid is belangrijker voor de supersnelle verwerking van de taken tijdens het gamen.

de nieuwere chips

Het scheelt op de lange termijn geld om iets meer neer te tellen voor de CPU met de nieuwere generatie chipsets. Want deze processoren zullen beter de nieuwste ontwikkelingen van de game bij kunnen houden.

goede processorkoeler?

Kijk of er bij de CPU ook een koeler wordt geleverd. Bijvoorbeeld bij een unlocked Intel CPU wordt dit namelijk niet standaard geleverd. Een goed gekoelde gaming processor werkt gewoon velen malen beter en gaat langer mee.

Verschillende soorten gaming processors

Het aantal cores of kernen die een gaming processor heeft is een belangrijk onderscheid tussen de verschillende processoren. Dit kan voor gamen variëren van een Quad Core tot een dodecacore met zoals de naam als zegt 12 kernen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.