Beste DDR4 RAM geheugen

Het beste DDR4 RAM geheugen heb je enkel nodig als je een epische gaming PC aan het bouwen bent. Enerzijds zorgt het voor zeer goede prestaties, anderzijds verhoogd het je budget voor een gaming PC te bouwen. RAM zorgt voor het korte termijngeheugen van je gaming PC. Het zorgt ervoor dat je meerdere opdrachten tegelijkertijd kan eisen van je PC zonder dat die vastloopt of problemen heeft met het behandelen van meerdere aanvragen. Als je DDR4 iets lager is dan wil dit niet noodzakelijk zeggen dat je PC minder prestaties aankan. Het wil wel zeggen dat je Gaming desktop minder acties tegelijkertijd aan kan. DDR4 RAM heeft bijvoorbeeld weinig invloed op je CPU.

TL;DR -> Corsair Dominator – Platinum RGB 32GB – is volgens ons het beste DDR4 RAM geheugen op de gaming markt.

Onze top 5 – Beste DDR4 RAM geheugen

CORSAIR – DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB

Met de Dominator Plat 32GB heeft Corsair een nieuwe benchmark op de markt gebracht. Corsair staat al bekend als elite-gaming merk. Deze nieuwste versie van hun DDR4 zorgt voor een high-end geheugen bundel die uw gaming desktop de absolute top maken.

RAM: DDR4-3200MHz / Voltage: 1.35V
Latency: 16 / Plaats: 2x 16GB

G.SKILL – TRIDENT Z RGB 16GB

De G.Skill Trident Z is een betaalbare gaming optie voor de alledaagse gamers. Enerzijds ziet het er zeer goed uit door de RGB belichting, anderzijds heb je net genoeg vermogen om alle huidige games optimaal te spelen. Let wel op, we spreken hier over 16GB, logisch dus dat de prijs en kwaliteit lager liggen.

RAM: DDR4-2400MHz / Voltage: 1.2V
Latency: 15 / Plaats: 2x 8GB

BALLISTIX – TACTICAL TRACER RGB 32GB

Als je je desktop het liefst zelf in elkaar steekt en de opties zo open mogelijk houdt, in termen van compatibiliteit, dan is de Ballistix Tracer een goede optie. De DDR4 is beschikbaar in verschillende modules – 8GB / 16GB / 32GB. Dit geeft de mogelijkheid te kiezen tussen 2666MHz en 3000MHz.

RAM: DDR4-2666MHz / Latency: 16
Voltage: 1.35V / Plaats: 4x 8GB

G.SKILL – RIPJAWS V 16GB

De G.Skill Ripjaws V is de tweede generatie van DDR4-geheugen van G.Skill. Sinds hun eerste generatie probeert het bedrijf alle feedback en kritiek positief op te vatten en hun product aan te passen. Deze nieuwe generatie is ontzettend betaalbaar, snel, kwalitatief en warmt niet te snel op. Hoewel er weinig extra opties zijn zorgt dit ervoor dat de 16GB Ripjaws V een perfect basis pakket is voor gamers met een budget.

RAM: DDR4-3200MHz / Latency: 16
Voltage: 1.35V  /  Plaats: 2x 16GB

Meer over onze keuzes

Corsair – Dominator Platinum RGB 32GB

Specs:

RAM: DDR4-3200MHz
Latency: 16
Voltage: 1.35V
Plaats: 2x 16GB

Voor & Na:

+ RGB Led verlichting
+ Dominator DHX warmte verspreiding
+ iCUE ingebouwde software
– Prijs

Zorg ervoor dat je de juiste MHZ hebt!
Dit hangt van jouw moederbord af.

Met de Dominator Plat 32GB heeft Corsair een nieuwe benchmark op de markt gebracht. Corsair staat al bekend als elite-gaming merk. Deze nieuwste versie van hun DDR4 zorgt voor een high-end geheugen bundel die uw gaming desktop de absolute top maken.

Het design ziet er goed uit, mooi met RGB belichting en ingebouwde warmtespreiding. Toch is dit niet zo belangrijk gezien deze in jouw toren zitten. Anderzijds zijn er de prestaties die helemaal geoptimaliseerd zijn. Het RAM geheugen kan inklocken op 3200MHz, het hoogste in het gamma van Corsair. Met de ingebouwde iCUE (intelligent Control Unlimited possibilities) software ben je ook zeker dat je alles componenten op elkaar in kan stellen. Hiermee beheer je de RGB kleuren van je ingebouwde LEDs.

De prijs van deze nieuwste versie is niet veel hoger dan de originele Dominator Platinum. Het grootste verschil, na het vermogen, is de RGB belichting. Let op, dit zijn zeer dure DDR4-RAM modules. Je betaalt voor kwaliteit, prestaties en merknaam.

G.SKill – Trident Z RGB 16GB

Specs:

RAM: DDR4-2400MHz
Latency: 15
Voltage: 1.2V
Plaats: 2x 8GB

Voor & Na

+ Goede prestatie
+ RGB belichting
+ Prijs voordelig
– Slechts 16GB

De G.Skill Trident Z is een betaalbare gaming optie voor de alledaagse gamers. Enerzijds ziet het er zeer goed uit door de RGB belichting, anderzijds heb je net genoeg vermogen om alle huidige games optimaal te spelen. Let wel op, we spreken hier over 16GB, logisch dus dat de prijs en kwaliteit lager liggen. Toch moeten ze niet onderdoen. Met een clocking tussen 2400Mhz-3600Mhz is deze nog steeds ongelooflijk performant. Het probleem is namelijk dat deze niet uitgebreid kan worden als je slechts 2 slots hebt op het moederbord.

Let op: Op je moederbord kan je enkel dezelfde modules binden – dit wil zeggen 2x8GB, 4x8GB, of 2x16GB. Eén module van 8GB kan niet gecombineerd worden met een module van 16GB.

Ballistix – Tactical Tracer RGB 32GB

Specs:

RAM: DDR4-2666MHz
Latency: 16
Voltage: 1.35V
Plaats: 4x 8GB

Voor & Na

+ RGB belichting
+ Ideaal voor eigen PC bouwen
+ Makkelijk te veranderen

Als je je desktop het liefst zelf in elkaar steekt en de opties zo open mogelijk houdt, in termen van compatibiliteit, dan is de Ballistix Tracer een goede optie. De DDR4 is beschikbaar in verschillende modules – 8GB / 16GB / 32GB. Dit geeft de mogelijkheid te kiezen tussen 2666MHz en 3000MHz. De modules zijn daarnaast ook zeer compatibel met andere merken. Zo goed als ieder moederbord kan een Ballistix aan. Let wel goed op dat je dit zelf nakijkt!

RGB & design aanpassen

Het fijne aan de Ballistix is dat ze ongelooflijk veel customisable opties aanbieden. Je kan lichtjes toevoegen, verschillende kleuren in patronen laten projecteren en zelf je eigen logo of design afdrukken om hierop toe te voegen. Bouw je je eigen PC dan heb je hierdoor nog enkele verrassende opties.

G.Skill – Ripjaws V 16GB

Specs:

RAM: DDR4-3200MHz
Latency: 16
Voltage: 1.35V
Plaats: 2x 16GB

Voor & Na:

+ Zeer betaalbaar
+ Overclocking opties
– Stabiliteit bij het overclocken

De G.Skill Ripjaws V is de tweede generatie van DDR4-geheugen van G.Skill. Sinds hun eerste generatie probeert het bedrijf alle feedback en kritiek positief op te vatten en hun product aan te passen. Deze nieuwe generatie is ontzettend betaalbaar, snel, kwalitatief en warmt niet te snel op. Hoewel er weinig extra opties zijn zorgt dit ervoor dat de 16GB Ripjaws V een perfect basis pakket is voor gamers met een budget.

Hoewel er overclocking opties zijn is de Ripjaws V sterk genoeg om de huidige benchmarks aan te kunnen. Draaiende aan 2400MHz is er de mogelijkheid deze op te voeren tot 2800-3200MHz.

Ook op basis van prijs / kwaliteit is de Ripjaws V hoog aangeschreven in de lijst van beste DDR4-RAM geheugen van 2021.

DDR RAM geheugen kopen
Waar moet ik op letten

Bij het opstellen van deze lijst begrijpen we dat verschillende gamers verschillende noden hebben. Deze lijst is opgesteld om telkens het beste gaming DDR4 geheugen voor één type gamer weer te geven. Ieder jaar zal de lijst herbekeken en aangepast worden om de beste geheugen voor te stellen.

Waarom veel DDR4 RAM geheugen nodig

RAM is iets dat elke computer nodig heeft. Smartphone, tablet, camera, laptop, alles heeft geheugen nodig. Het beste DDR4 RAM geheugen zorgt voor makkelijk overschakelen van taak naar taak, en het kortetermijngeheugen van je toestel. Door over veel geheugen te beschikken kan je applicaties en programma’s sneller lanceren. Kan je meerdere dingen tegelijk beheren en kan je snel tussen programma’s schakelen zonder dat deze vast komen te zitten. Let wel op, ook processor kracht helpt hierbij. Enerzijds kijk je naar kracht, vermogen en compatibiliteit met je moederbord. Anderzijds kijk je naar design, gewicht en merknaam.

RAM geheugen zorgt er dus voor dat jouw pc sneller en efficiënter kan draaien. Het beste ram geheugen is natuurlijk degene met de beste performance. Toch kan budget voor u parten spelen en moet men kunnen vergelijken. Hoewel er ontzettend veel opties zijn moet u – voor het gamen – mikken op een RAM dat inklockt op 2,666MHz voor optimaal te gamen. Met zulk vermogen blijft u tot 2021 up to date.

Een PC gaming DDR4 RAM geheugen is een belangrijk onderdeel van een gaming desktop. Zonder RAM geheugen kan je PC geen korte termijn opdrachten oplossen of onthouden. Een groot geheugen geeft je gaming PC de mogelijkheid om bepaalde opdrachten lang te onthouden en dit zonder vast te lopen. Toch is het belangrijk dat alle andere onderdelen ook compatibel zijn. Je RAM geheugen komt op het moederbord te staan. Daarom moet je goed opletten bij je keuze van moederbord en RAM geheugen. Voorlopig is DDR4 de meest voorkomende en sterkste vorm van RAM geheugen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.