Beste draadloze headset

Welke draadloze gaming headsets voor de PC staan in deze top 8? Een draadloze gaming headset voor de PC geeft je alle bewegingsvrijheid tijdens het spelen en in het speelveld op je spelcomputer. Het gamen begint meer en meer een veelzijdige dimensionale ervaring te worden. Je gehoor wordt een belangrijk middel in de strijd. Of je je tegenstander hoort aankomen en of je je teamgenoten kunt toespreken is vaak bepalend? Een goede gaming headset is daarom belangrijk. Hier vind je 8 van beste gaming headsets met elk hun eigen kwaliteit.

TOP 8 – Draadloze headsets 2021

1. RAZER – THRESHER ULTIMATE HEADSET

Om meteen maar met een bijzonder exclusieve kwaliteit te beginnen: De Razer headset is voor de elite gamer. Je bent helemaal draadloos en kunt wel tot 12 meter van je scherm afstand nemen zonder contact te verliezen. De geluidservaring van deze headset is bijzonder levensecht door de Dolby 7.1 Surround Sound. Het geluid klinkt echt om je heen en zorgt ervoor dat je kunt bepalen vanuit welke richting je tegenstander komt. Het station is tevens je standaard. De Razer beschikt over een goede accu die het maar liefst 16 uur in volle actie volhoud zonder te hoeven opladen. Deze headset is echt alleen geschikt voor de PC en PS4, er is ook een Xbox versie beschikbaar.

“BESTE GAMING HEADSET 2021” – PCGG

2. TURTLE BEACH – STEALTH 600

Turtle Beach is de specialist in gaming headsets en geluidsontwikkeling voor games. De Stealth 600 is budgettair gezien zeer aantrekkelijke gaming headset met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De headset gaat helemaal opgeladen tot wel 10 uur mee. Het 7.1 Surround Sound systeem geeft je het gevoel of je midden in het strijdveld staat. Met de noise canceling microfoon ben je altijd goed verstaanbaar omdat een eventuele achtergrondruis wordt weggewerkt. Vooral het comfort bij het dragen van deze hoofdtelefoon maakt deze gaming headset erg geliefd bij de Belgische en de Nederlandse gamer.

“Beste prijs / kwaliteit draadloze headset” – PCGG

3. STEELSERIES – ARCTIS PRO

Deze SteelSeries met stereo sound geeft een heel ruimtelijk geluid waardoor je je tegenstanders echt kunt horen aankomen. Dit komt door de high resolution drivers. Het goede geluid maakt deze headset ook geschikt voor de verste voetstappen van je tegenstanders te horen.  Het is naast deze goede kwaliteit geluid de fijne manier van dragen die het maakt dat gebruikers deze de ClearCast headset zo prettig vinden. De prijs/kwaliteit verhouding is prima. De headset komt met extra meegeleverde DAC voor console of PC aan te sluiten als verbinding via Bluetooth niet mogelijk is. Ook krijg je extra batterijen zodat je nooit zonder hoeft te vallen. De twee afzonderlijke batterijen kunnen opgeladen worden zonder de headset.

“Uitstekende audio kwaliteit” – PCGG

4. SENNHEISER – GSP 670

Dit is een gaming headset uit het luxegamma. Senheisser is op het gebied van geluid natuurlijk  de professionele standaard en dat geldt ook voor deze gaming set. De headset heeft 7.1 Surround Sound dat betekent dat het geluid diepte en dimensie heeft. Je hoort dus echt waar geluid vandaan komt en dat zorgt ervoor dat je altijd heel alert kunt reageren. Je kunt met de software van Dolby Atmos het geluid helemaal naar eigen smaak fijn tunen. Met de draadloze verbinding heb je alle vrijheid om te bewegen.

“LUXE KWALITEIT GAMING HEADSET” – PCGG

5. ASTRO – A50 WIRELESS 

Dit is een gaming headset die ook opvalt, doordat hij op alle fronten kwaliteit laat zien. De batterij van deze headset gaat ook maar liefst 15 uur mee. De gaming headset heeft een handig station waar je tevens kunt opladen. Dus als je je headset op de standaard opbergt, laat deze meteen voor je op. De Astro beschikt ook over dat mooie ruimtelijke geluid door de Dolby 7.1 Surround Sound. De knoppen op de oorschelp zijn er om het volume en je microfoon te bedienen. Je kunt hiermee de equalizer afstellen voor games spelen, films kijken en muziek luisteren.

6. CORSAIR – VOID PRO DOLBY 7.1

Corsair is vooral bekend om de pc-componenten, maar weet inmiddels aardig naam te maken met accessoires voor het gamen. De Corsair Gaming VOID PRO RGB Wireless Dolby 7.1 is hier een mooi voorbeeld van. De 7.1 surround sound zorgt ook bij deze gaming headset dat je letterlijk in het spel zit en je je tegenstander van achter kunt horen aan komen sluipen. De headset heeft een uitstekende draadloze verbinding. Je kunt kiezen uit 16.8 miljoen kleuren uit het RGB kleurenspectrum voor jouw persoonlijke strijdkleur. De headset voelt wel wat groter en zwaarder aan dan andere headsets, dus je moet wel in staat zijn deze kanjer te kunnen dragen.

“BETAALBARE KWALITEIT” – PCGG

7. CORSAIR – VIRTUOSO RGB

Wat opvalt naast de prachtige stijlvolle vormgeving van de headset, is de lange levensduur van de batterij van deze draadloze gaming headset. Maar liefst 20 uur kun je de strijd aangaan met deze gaming headset. Naast de 7.1 Surround Sound geven de 50 millimeter drivers een levensechte geluidservaring. De krachtige bass zorgt ervoor dat de granaatinslagen in je oren doordreunen. De knoppen voor geluidsbediening zitten op de oorschelp en zijn eenvoudig te bedienen. Klein nadeel is dat hoe fijn de bass ook werkt bij gamen, met muziek beluisteren werkt dit minder goed.

8. HYPERX – CLOUD FIGHT

Met deze gaming headset win je door de langste adem en daar gaat het toch ten slotte om. Want een volle batterij gaat bij de HyperX Cloud tot wel 30 uur mee. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je gaming headset het langer vol houdt dan jij! Deze batterijduur is overigens als je zonder verlichting speelt, met ademende verlichting hou je het nog steeds 18 uur vol. Verder is de geluidservaring van deze HyperX perfect. De oorschelpen sluiten je helemaal af van de omringende geluiden. Muziek en geluiden komen zo perfect binnen in stereo. De headset draagt licht en dat is ook een reden dat je het lang volhoudt om deze headset te dragen. Je hebt geen software nodig om met een equalizer het geluid aan te passen. Maar gebruikers op de gameforums missen dit niet, omdat het geluid van de HyperX Cloud Fight al zo goed is.

Hoe gaming headset kiezen

Draadloze gaming headset kopen

Het is natuurlijk mogelijk om het geluid via de speakers van je computer- of tv scherm te laten verlopen. Maar…Of dat nu fijn spelen is of meer behelpen weet je wel na een aantal keren spelen. Zodra je echt een beetje fanatieker wilt gaan spelen en ook met vrienden samen, is een headset wel gewenst. Je bent door de microfoon ook goed verstaanbaar. Verder heb je zo zelf beter geluid. Dit maakt het gamen leuker en je wordt er ook veel beter van. Want je kunt tegenstanders horen aankomen.

Draadloze bluetooth headset

Bij een draadloze gamingset heb je het grote voordeel dat je niet aan een draad vastzit met je headset aan een pc of console. Je bewegingsvrijheid is hierdoor veel groter. Het ligt een beetje aan de verbinding hoeveel groter, maar in sommige gevallen heb je tot wel 12 meter afstand contact met de computer en het station.

Een draadloze headset bestaat uit 2 oorschelpen die via een hoofdband op je hoofd worden geplaatst. Het ligt een beetje aan de oorschelpen hoe je oren zijn afgesloten van de buitenwereld. Je kunt namelijk kiezen tussen een on-ear oorschelp en een over-ear schelp. De eerste is fijn als je wat kleinere oren hebt. Met grotere oren en een groter hoofd zijn de grotere over-ear ovale oorschelpen een betere keuze.

Je hebt verder de keuzen tussen een oorschelp met gesloten klankkast of open klankkast. Bij een open klankkast kan het oor meer ademen. Je bent minder goed afgesloten van de buitenwereld en ook de buitenwereld krijgt meer mee van de geluiden van je spel. Geluiden klinken wel natuurlijker. Met een gesloten klankkast sluit je je optimaal aan op het spel.

Verder zijn er diverse materialen waar headset en de oorschelpen van gemaakt kunnen zijn. Stoffen oorschelpen zijn fijn omdat deze beter ademen. Dat is fijn als je de headset langere tijd achter elkaar op hebt. Leren of imitatie lederen bekleding ademt minder, maar isoleert het geluid weer beter en slijt ook minder snel. Duurdere modellen hebben soms memory foam wat zich precies naar je oor vormt en perfect aansluit.

Je hebt, als je een beetje fanatiek bent, een headset best lang achter elkaar op. Het ding moet dus wel comfortabel om je hoofd zitten. Vaak kun je de hoofdband ook precies afstellen op je hoofd zodat de headset niet afzakt of te strak zit. Het microfoontje zit ongeveer ter hoogte van je mond. Deze kun je vaak ook even op mute zetten als je naar de koelkast of wc loopt. Het geluid uit de headset en microfoon kun je meestal aardig precies afstellen. Het ligt een beetje aan wat voor headset je koopt wat je mogelijkheden zijn. Meestal zitten hiervoor knopjes op de schelpen van de headset. Zo kun je tijdens het spelen je headset makkelijk bedienen.

Een draadloze headset staat in verbinding met een station wat weer verbonden is met je PC of spelcomputer. De verbinding wordt gemaakt via bluetooth of via de 2.5 Ghz band. Het station is vaak ook het laadpunt waar je de headset kunt opladen. Het is tevens ook de standaard waar je de ontvanger op kwijt kan.

De verschillende soorten draadloze gaming headsets

Surround Sound gaming headset

Bij een surround headset zit er diepte in het geluid wat uit de oorschelpen komt. Hierdoor is het of je door het geluid omringd bent. Je hoort de geluiden ook uit verschillende richtingen komen. De instellingen van het geluid kun je vaak precies afstellen met de meegeleverde software voor dit systeem. Het Dolby 7.1 Surround Sound systeem wordt bij de nieuwste gaming headsets gebruikt. Het geluid wordt uit 7 kanalen samengebracht. Dit geeft de realistische geluidservaring waarbij je iemand ook echt uit een bepaalde richting hoort komen. Nadeel van dit systeem is dat de software en USB aansluiting niet automatisch bij elke console of PC goed werkt. Bij aanschaf dus goed opletten of deze headset voor jouw PC geschikt is.

Stereo sound gaming headsets

Bij een stereo sound gaming headset is het geluid helder en vol, omdat het geluid in stereo over de oorschelpen wordt overgebracht. Het geluid wordt dan over 2 audiokanalen verdeeld. Je hebt niet die ervaring of je door het geluid omringt zoals bij een Surround Sound systeem. Maar het geluid is helder en daardoor hoor je genoeg om het spel goed te kunnen volgen. Het voordeel is dat de 3.5 mm aansluiting van de headsets geschikt is voor bijna alle consoles en platforms. Als je de headset ook wilt gebruiken voor het luisteren van muziek en films kijken is een stereo gaming set veel geschikter.

Waar op moet ik letten

Welk platform

Op welk platform kan de gaming headset worden aangesloten. Niet alle headsets en platformen gaan samen. Dit geldt ook voor de draadloze headsets. Zoek je een gaming headset voor een PC dan heb je een USB kabel nodig. Wil je een draadloze gaming headset dan heeft je PC Desktop ook nood aan een bluetooth aansluiting. Als deze niet ingebouwd is kan je hier geen gebruik van maken. Toch zijn er nog andere draadloze manieren van verbinden. Let daarom goed op de connectie specs tijdens je zoektocht. Alle headphones op de lijst van beste gaming headsets 2021 kunnen gebruikt worden op de PC tenzij anders vermeld.

Draagcomfort

Wat heb je nodig om comfortabel te kunnen gamen. Zit de headset comfortabel op je hoofd?

Lengte draad headset

Bij een headset met verbinding door middel van een draad is het handig te weten hoe lang de draad is.

Batterij

Levensduur batterij bij een draadloze gaming headset.Bij een gaming headset met draadloze verbinding is de levensduur van de batterij belangrijk om te weten.

Bereik draadloze verbinding

Wat is het bereik van de draadloze verbinding bij een draadloze gaming headset.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.