Beste Racing stuur

Het spelen van racegames kan voor veel ontspanning zorgen. Je kunt het hierbij zowel tegen fictieve als echte spelers opnemen. Om de race te kunnen winnen moet je echter altijd de juiste accessoires tot jouw beschikking hebben die ervoor zorgen dat je jouw handelingen eenvoudiger uit kunt voeren. Een van de benodigde accessoires is een goed racestuur. Om tot de juiste aankoop over te gaan volgt hieronder de top 5 van het beste racestuur voor PC Gaming.

TOP 5 – Beste PC racestuur 2019

THRUSTMASTER – T300 RS

Als je een racestuur wilt hebben dat professioneel aanvoelt, is de Thrustmaster T300 RS er een die je wilt hebben. De draaihoek is volledig instelbaar met een range van 270 tot 1080 graden en hij heeft force feedback. Door hier metalen pedalen aan toe te voegen die in verschillende standen te verstellen zijn heb je altijd het beste gereedschap voor jouw race games tot je beschikking.

+ Het verstuur is verwisselbaar voor een ander wiel.
+ Hoogte en afstand van de pedalen te verstellen.
–  Je kunt de firmware handmatig updaten via jouw pc.

THRUSTMASTER – TX RACING WHEEL

Met de Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition heb je altijd luxe in huis. Dit stuur ziet er namelijk high class uit en biedt jou ook altijd de comfortabele grip die je nodig hebt tijdens een spannende race. Je hoeft namelijk nooit meer te rekenen op zweethanden en kunt de grip op het stuur en daarmee ook op de racebaan behouden.

+ Altijd een comfortabele grip op het stuur.
+ Het stuur is voor een ander wiel te vervangen.
–  Heeft een kleinere draaihoek dan het gemiddelde racestuur.

LOGITECH – G29 DRIVING FORCE

De Logitech G29 Driving Force is een goede gaming stuur voor wanneer je te maken hebt met verschillende gewichtsveranderingen. Deze geeft daarbij ook altijd de slijtage van de banden realistischer weer, waardoor je het beste racestuur hebt om een onvergetelijke ervaring wilt hebben tijdens het racen tegen jouw vrienden. Daarbij ben je altijd verzekerd van goede kwaliteit, waardoor je jarenlang plezier hebt aan dit racestuur.

+ Het racestuur voor de pc is ook te gebruiken op de PlayStation.
+ Extra stevigheid door de stalen kogellagers.
–  Logitech Gaming Software is vereist om te kunnen spelen.

THRUSTMASTER – TMX FORCE FEEDBACK

De force feedback van de Thrustmaster TMX Force Feedback is een van de belangrijkste functies van dit game stuur. Het gehele systeem is zo uitgerust dat je altijd een vloeiender en stiller effect hebt, waarbij je wel dezelfde ervaring hebt als met andere racesturen. Voeg hier de force feedback aan toe en je zult altijd de kracht voelen van dit racestuur voor de pc.

+ Voor vrijwel iedere autosport geschikt door de ruime draaihoek.
+ De stuurgrips van rubber voorkomen uitglijders door zweethanden.
–  Het stuur is niet te vervangen bij schade.

THRUSTMASTER – TMX PRO

Het beste racestuur om zoveel mogelijk kracht te kunnen voelen in combinatie met stevige pedalen is de Thrustmaster TMX Pro. Dit racestuur zorgt er namelijk voor dat je altijd de controle behoudt over de acceleratie, het remmen en het schakelen. Je hebt namelijk een goede set pedalen met koppelingspedaal tot jouw beschikking om een realistische weergave van iedere race te kunnen hebben tijdens het gamen. Welk spel je ook speelt, je hebt altijd de kracht in jouw handen.

+ Jouw gladde handen hoeven niet meer voor uitglijders te zorgen.
+ Ook geschikt voor andere game consoles.
–  Verschillende race games te spelen met dit racestuur.

Meer over onze reviews

Thrustmaster T300 RS

Als je een gaming stuur wilt hebben die jou alle comfort kan bieden die je nodig hebt tijdens het spelen van verschillende race games, dan is de Thrustmaster T300 RS de beste oplossing. Dit stuur heeft namelijk een professionele uitstraling, wat ook goed terug te voelen is in de manier hoe jij jouw stuur vast kunt houden en hoe je alles naar wens in kunt stellen. De force feedback zorgt er bijvoorbeeld voor dat je altijd de kracht van de bewegingen kunt voelen en hierbij ook iedere crash realistisch aanvoelt.

De voetpedalen van dit racestuur zijn in hoogte en afstand verstelbaar. Voor ieder pedaal heb je zes verschillende standen, waardoor je deze helemaal aan jezelf en jouw rijstijl aan kunt passen. Zo kun je er ook voor zorgen dat je altijd de juiste pedalen intrapt tijdens de race en niet onnodig van de weg vliegt. Het rempedaal is hierbij tevens voorzien van een progressieve weerstand, waardoor je het gevoel hebt dat je echt hard moet remmen wanneer er bijna een ongeluk te gebeuren staat. Hierdoor kun je dit beste racestuur aanschaffen wanneer je een echte ervaring wilt hebbben.

Ook de binnenkant van dit racestuur voor de pc zit goed in elkaar. Het mechanisme bestaat uit twee riemen, welke de force feedback-effecten goed uit kunnen voeren. Het H.E.A.R.T.-systeem zorgt er tevens voor dat jouw stuurbewegingen precies worden gemeten, waardoor er geen trage reacties ontstaan en je hierdoor een bocht mist. Mocht er toch iets mee aan de hand zijn, dan kun je de firmware altijd zelf updaten via de pc, zodat je direct weer aan de slag kunt gaan. Je hoeft hierbij dus nooit meer te wachten. Houd er bij de aanschaf wel rekening mee dat dit racestuur voor de pc is en niet voor andere consoles gebruikt kan worden.

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition

Het gaming stuur dat je voor meerdere consoles kunt gebruiken en dat erg goed werkt voor alle PC games is de Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition. Dit racestuur straalt dankzij het lederen uiterlijk veel luxe uit, wat jou ook goed van pas kan komen tijdens de race. Een spannende race betekent immers ook vaak dat je last krijgt van zweethanden. Hierdoor kun je bij veel sturen de macht over het stuur verliezen. Bij de TX Racing Wheel hoef je hier niet meer bang voor te zijn. De kans op zweethanden wordt namelijk aanzienlijk verkleind.

Echter zit er meer in dit gaming stuur dan alleen een luxe uiterlijk met een comfortabele grip. Aan de binnenkant is namelijk ook alles goed in elkaar gezet. Zo zorgt de HallEffect AccuRate technologie door middel van de contactloze sensor ervoor dat je altijd nauwkeurig te werk gaat. Daarbij komt ook dat het stuur niet of nauwelijks zal slijten. Je hoeft je daarom nooit zorgen te maken om goed aan het stuur te gaan hangen als jij jouw auto op de baan moet houden. Je kunt jezelf met dit racestuur volledig op laten gaan in het spel zonder dat hier consequenties aan hangen. Mocht er toch iets kapot gaan aan het stuur, kun je deze altijd vervangen door een ander wiel, waardoor je direct weer door kan met jouw race games.

Logitech G29 Driving Force

Het beste racestuur voor de juiste stimulatie op de weg is de Logitech G29 Driving Force. Dit gaming stuur is namelijk niet uitgerust met een motor, maar twee voor de beste rijervaring. Beide motoren zijn verantwoordelijk voor de force feedback. Hierdoor voel je altijd de kracht van al jouw acties op de racebaan en word je helemaal meegenomen in het spel. Alle gewichtsveranderingen die er bij de auto plaatsvinden worden hier beter bij gesimuleerd. Je kunt hierdoor iedere bocht letterlijk in jouw handen voelen, wat een betere speelervaring kan geven.

Dit game stuur kan daarbij ook de slijtage van de banden realistisch maken. Als jij jouw stuur verkeerd gebruikt en hierdoor onder- of overstuurt ga je direct aan het stuur merken dat je de grip op de weg verliest. Een crash kun je op deze manier nog proberen te voorkomen, maar vaak zul je aan de trillingen en de overige simulaties merken dat het al te laat is en je als coureur een fout hebt gemaakt. Je hoeft hierbij alleen nooit bang te zijn dat jouw stuur snel zal slijten. De as is namelijk verstevigd met stalen kogellagers, waardoor je een flinke ruk aan het racestuur kunt geven om de wedstrijd te kunnen winnen.

Thrustmaster TMX Pro

De juiste pedalen, een krachtige force feedback en altijd de volledige controle behouden over het stuur. Dat is waar de Thrustmaster TMX Pro voor gemaakt is. Dit is daarom het beste racestuur voor wanneer jij samen met vrienden een avond race games gaat spelen en iedere overwinning in de wacht wilt slepen. Je hebt altijd de controle, of je nou accelereert, remt of schakelt. De pedaalset met koppelingspedaal zorgt namelijk voor een soepele overloop, zodat je geen crash hoeft te veroorzaken als jij een flinke dot gas geeft. De set is gemaakt van metalen kernonderdelen, waardoor er altijd extra stevigheid geboden is.

Het systeem binnenin het racestuur zorgt ervoor dat alle effecten vloeiender en stiller verlopen. Dit komt doordat er een mix bestaat van tandwielen, riemen en poelies. Alle bewegingen in het stuur, de veranderingen op het wegdek, de aanrijdingen die jij of jouw tegenstanders veroorzaken en het verliezen van grip worden hierdoor beter geregistreerd en je zult daardoor direct de force feedback voelen waar het stuur om bekend staat. Dit game stuur zorgt daarom altijd voor veel speelplezier en laat jou ervaren hoe het is om als echte coureur over de banen te scheuren.

Voeg hier ook de rubberen stuurgrips aan toe, waardoor je geen last meer hebt van gladde handen. Als je toch zweethanden krijgt door de spanning die de race oplevert, zul je de macht niet snel over dit game stuur verliezen. Ook kun je de range van de draaihoek geheel naar wens instellen tot 900 graden, waardoor je vrijwel alle games kunt spelen. Hierbij blijf je ook niet beperkt door een racestuur voor de pc. Je kunt hem namelijk ook aansluiten op de Xbox One, waardoor je de ervaring van andere spellen kunt proeven en nog meer plezier kunt maken met jouw vrienden.

Thrustmaster TMX Force Feedback

Het beste racestuur met force feedback is de Thrustmaster TMX Force Feedback. Het systeem bestaat uit een mix van riemen, tandwielen en poelies, waardoor de effecten vloeiender en stiller gerealiseerd worden. In tegenstelling tot sturen met schroefvormige tandwielen met metalen kogellagers kunnen deze meer bewegingen teweegbrengen dan wanneer je met een mindere kwaliteit gaming stuur gaat spelen. De bewegingen in het stuur veranderen namelijk bij iedere verandering van het wegdek. Ook veranderen de bewegingen van het stuur wanneer je remt, jouw grip verliest op het stuur of een aanrijding veroorzaakt.

Het aandrijfmechanisme waarmee het game stuur is uitgerust zorgt er daarbij voor dat je de kracht ook daadwerkelijk voelt en je het idee hebt dat je echt op de racebaan te vinden bent. Hierbij heb je ook altijd een draaihoek tussen de 270 en 900 graden te pakken. Je kunt deze namelijk helemaal naar wens instellen, waardoor iedere racegame te spelen is op jouw pc. Uiteraard kun je het racestuur ook aan andere consoles hangen, zoals bijvoorbeeld de Xbox One, waardoor je nog meer bewegingsvrijheid voor jezelf creëert. Je hebt immers meer mogelijkheden en kunt daarom ook bij iedere game avond met vrienden ervoor zorgen dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt.

Hoe kies ik een gaming racestuur

Waarom een racestuur voor PC Gaming kopen?

Een racestuur wordt voornamelijk aangeschaft om verschillende pc games eenvoudiger te kunnen spelen. Niet alleen hoef je niet meer in de weer met de verschillende toetscombinaties van jouw toetsenbord, ook kun je meer grip op de weg behouden bij het behalen van de overwinning. Het beste racestuur voor PC Gaming is er namelijk op gericht om jou altijd de beste ervaring te geven en ervoor te zorgen dat je het gevoel hebt dat je echt op de racebaan te vinden bent.

Je kunt namelijk met een gaming stuur veel kanten op. Zo kun je aan de hand van de pedalen gas geven, remmen en schakelen en heb je het stuur om iedere bocht goed in te zetten en jouw tegenstander in te halen. Door aan het stuur te hangen kun je soms zelfs voorkomen dat je een aanrijding maakt. Alles bij elkaar biedt het daarom veel verschillende mogelijkheden voor het spelen van jouw racespellen als je een racestuur voor de pc aanschaft, waarbij je meer kunt dan alleen maar het behalen van de overwinning. Iedere beweging die je maakt zal namelijk bijdragen aan de ultieme spelbelevenis.

Waar op letten bij het kopen?

Voor de fanatieke gamer kunnen pedalen niet ontbreken bij het beste racestuur. Echter kunnen de pedalen bij veel sturen verschillen. Hierbij kun je al snel goede kwaliteit van het minder goede scheiden. De grote en dure merken leveren vaak metalen pedalen, waardoor het veel echter aanvoelt en wat ook een langere levensduur met zich meebrengt. De goedkopere varianten komen vaak in plastic. Dit geeft ook meer lawaai tijdens het gebruik, waardoor jouw racestuur voor de pc direct minder fijn werkt en de duurzaamheid ook veel minder is.

Als je gaat racen wil je dat jouw stuur zoveel mogelijk gemak geeft wanneer jij de bochten doorgaat. Een van de dingen waar je op moet letten als jij een gaming stuur aanschaft, is de rotatie. Deze kan namelijk cruciaal zijn voor jouw ervaringen. In de meeste gevallen ligt de draaihoek van een racestuur tussen de 180 en 1080 graden. Het is afhankelijk van het model wat de range is. Je moet daarom vaak opletten welk stuur je aanschaft. Bij de goedkopere sturen heb je vaak maar een beperkte rotatie tot jouw beschikking, waardoor het niet lijkt alsof je echt in een auto zit. De duurdere varianten hebben weer een rotatie die in veel opzichten lijkt op de rotatie van een echte auto. Afhankelijk van de ervaring die jij wilt hebben koop je dus het beste racestuur voor het gamen.

Soms kan het fijn zijn om een klein stuur in handen te hebben. Alleen hangt een klein racestuur vaak samen met een lagere kwaliteit. Als je veel gamet en daarbij ook altijd op weg wilt zijn naar de overwinning is het geschikte gaming stuur het formaat van een stuur in een echte auto. Hierdoor heb je meer perfectie en wordt er ook vaak gedacht aan het design van het stuur zelf. Denk hierbij aan een goede grip en het gebruik van pedalen om het gas geven, schakelen en remmen nog meer kwaliteit te geven.

Als jij ervan uitgaat dat je veel gaat gamen is het daarom beter om iets meer geld uit te geven aan een stuur van goede kwaliteit. Deze komen vaak in de vorm van racewagens. De sturen zijn iets kleiner, maar kosten ook veel meer. De afmetingen, het design, de features en de kwaliteit maken het echter wel een goede investering. Je hebt niet meer het idee dat je in jouw eigen auto zit, maar eerder dat je in een Formule 1 wagen terecht bent gekomen en net als een van de coureurs op een echte racebaan aan de slag gaat. Je vergeet hierdoor vaak de wereld om je heen.

De realistische weergave van het racen wordt gegeven aan de hand van de force feedback van een racestuur. Je voelt aan de hand van het stuur welke veranderingen er optreden op het wegdek en merkt daarbij ook als je te hard remt of te veel gas geeft. De kracht die je op het stuur gaat voelen laat het lijken alsof je echt in de aanrijding beland bent. Als jij deze ervaring wilt hebben moet je een gaming stuur aanschaffen die op basis van force feedback werkt. Voeg hier de vibraties aan toe die het stuur jou geeft bij een botsing of weerstand en je hebt direct geen idee meer dat je op jouw slaapkamer bezig bent.

Een realistische game-ervaring kan niet gerealiseerd worden wanneer je alleen aan een stuur kunt hangen in de bochten en een gaspedaal in kunt trappen. Een koppeling geeft jou net dat beetje extra wat je nodig hebt, doordat je nu zelf kunt schakelen door deze koppeling in te drukken. Het game stuur wordt hierdoor wel complexer. Je zult enige kennis van zaken moeten hebben voordat je over gaat naar deze variant. Echter maakt het voor de fanatieke gamers wel een groot verschil als je ermee om kunt gaan. Je kunt er namelijk jouw speelplezier mee vergroten, zonder dat je hier dus grote aanpassingen voor hoeft te doen.

Conclusie van het beste racestuur voor PC Gaming

Wat het beste racestuur voor PC Gaming is hangt volledig af van jouw voorkeuren. De een zal namelijk eerder voor een van de eenvoudige oplossingen gaan, waarbij het speelplezier vergroot wordt, terwijl de ander eerder geneigd is om zoveel mogelijk van de realiteit mee te kunnen krijgen. Hoewel deze voorkeur voor iedereen persoonlijk is, kan het merk en bijvoorbeeld de draaihoek van het racestuur veel verschil maken als je op zoek gaat naar de ultieme spelbeleving.

Daarbij komen ook de grote hoeveelheid specificaties om de hoek kijken. Ieder gaming stuur is anders, waardoor er ook altijd goed opgelet moet worden bij de aankoop. Het is de bedoeling dat je er zelf genot uithaalt, maar ook dat je er jaren mee vooruit kunt. Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen is het daarom vaak beter om een stuur te kopen die op veel gebieden in te stellen is, zodat je meer mogelijkheden hebt en aan de hand van de games kunt gaan groeien.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.