Beste Gaming stoel

In een gaming setup is een desktop met scherm het belangrijkste. Daarnaast een goede muis, sterk keyboard, … maar de beste gaming stoel van het jaar kan natuurlijk niet ontbreken. Een goede gaming stoel kan je houding positief beïnvloeden en ervoor zorgen dat je langer, ongestoord en comfortabel, kan gamen. De extra ondersteuning aan het hoofd, nek en armen, de schouder padding en aanpasbare hoogte, allemaal factoren die toedoen aan je lichaamspostuur.

Hoewel de beste gaming stoel kopen een luxe is raden we het ten zeerste aan. Vaak hangen we te ver naar voren tijdens het gamen, dit is belastend aan de schouders en nek. De gaming stoel is ergonomisch ontworpen om zoveel mogelijk lichaamsdelen te ondersteunen zodat je zolang mogelijk kan gamen. Uiteindelijk is een gaming stoel, voor u als gamer, het belangrijkste aspect van een gaming setup. Aan jou de keuze of je je gezondheid belangrijker acht dan je gaming prestaties.

Top 5 – beste gamestoelen 2021

DX Racer King

Beschreven als de ‘Gaming Troon’ voor grote of zware gamers, kan deze stoel toch niet meer gewicht aan. De bouw van de stoel is dan wel speciaal. Door gebruik van sterke materialen, zoals verstevigd aluminium, kan deze gaming stoel wel spelers van kaliber aan. Het maximale gewicht voor deze stoel wordt begrenst op 150 kg. Dit is voornamelijk door de ingebouwde gasveren. In tegenstelling tot andere gaming stoelen heeft deze DX Racer een breed ontwerp.

CLP – Castle chair

De Clp CASTLE is een uniek stuk. Dit ziet eruit als een normale bureaustoel, maar heeft alle voordelen van een gaming stoel. Door het manipuleren van de zijkanten kan je van je ‘normale’ platte bureaustoel een kuipontwerp maken. Zo duw je de onderdelen tegen je zijkant en verstevig je de heupen. De armleuningen zijn niet zeer beweeglijk, wat een nadeel is. Toch zijn ze ongelooflijk comfortabel door de dikke kussens. Het grote voordeel aan Clp stoelen is dat ze ook gedacht hebben aan de onderbenen. Met een stoel dat meer dan 150° kan leunen is een voetsteun een ontbrekend iets.

Tectake – Gaming chair

Goedkoper wil niet altijd zeggen dat ze slechter zijn. Vaak is het een verschil in kwaliteit van materiaal, iets dat pas effect heeft na enkele jaren gebruik. De TecTake is de best verkochte gaming stoel op bol.com, dat wil toch wat zeggen. Net zoals alle gaming stoelen heeft de Tectake een racing-stoel ontwerp. Dit wil zeggen dat de side-padding naar binnen draait om zo de gamer beter op zijn plaats te houden en van meer comfort te voorzien. Met het ‘kuipstoel’ design zit je ook vrij snug en ondersteund. De stoel geniet van een stalen kader, wat iets zwaarder is dan gaming stoelen uit aluminium.

NobleChairs – EPIC SK

Deze stoel is speciaal ontworpen voor een professioneel gaming team. SK Gaming, gekend van verschillende pro gamers, en het winnen van de Cyber games competitie in 2019. Met de keuze van het high end materiaal, het gedetailleerd stikken en ergonomisch ontwerp bekroont deze stoel zich tot beste gaming stoel van 2019. De kwaliteit van de stof zorgt voor een zeer aangenaam gevoel dat beschermd is tegen slijtage. Het is zeer stevig, comfortabel en mooi afgewerkt. Een pluim voor het ontwerp en de materiaalkeuze.

Corsair – T1 Race

De Corsair T1 Race hoeft op zich niet onder te doen aan de bovenstaande Noblechair EPIC SK editie. Op alle vlakken is deze gaming stoel vergelijkbaar, toch geven wij de voorkeur aan de Noblechair door de keuze van materialen en het detail in de afwerking. Daar waar Noblechair gebruik maakt van verschillende materialen is de Corsair volledig bestaande uit een namaakleder. Een voordeel van de Corsair T1 is het rug kussentje. Deze is iets groter en kwalitatiever dan het verstelbare kussentje van Noblechair. De Corsair heeft ook verstelbare armleuningen, deze zijn in 3 dimensies verstelbaar.

Alle gaming-setup dat geanalyseerd wordt op PCGG is momenteel beschikbaar op de markt. Het is mogelijk dat er betere producten op de markt zijn maar deze niet beschikbaar zijn in Nederland of België. Naast een lijst van beste gaming stoelen kijken we ook naar gaming muizen (de premium muizen en de betaalbare modellen), gaming keyboards en andere accessoires zoals muismatten en game controllers. Ben je op zoek naar een volledig nieuwe gaming setup dan kan je deze lijsten afgaan voor een beter idee.

Meer over onze keuzes

Beste gaming stoel – zware gamers

DX Racer – King

Als eerste op onze lijst van beste gaming stoel 2019 komt de DX Racer King. Beschreven als de ‘Gaming Troon’ voor grote of zware gamers, kan deze stoel toch niet meer gewicht aan. De bouw van de stoel is dan wel speciaal. Door gebruik van sterke materialen, zoals verstevigd aluminium, kan deze gaming stoel wel spelers van kaliber aan.

In tegenstelling tot andere gaming stoelen heeft deze DX Racer een breed ontwerp. Zoals vermeld is het bedoelt voor de zwaardere gamers en het ontwerp is hierop voorzien. Een probleem dat zich vaak voordoet is de armleuningen die de ribben of de zijkant van de buik hinderen. Door dit brede ontwerp heb je hier geen problemen mee. De iets dikkere arm-pads zijn ook handig als extra steun.

Het maximale gewicht voor deze stoel wordt begrenst op 150 kg. Dit is voornamelijk door de ingebouwde gasveren. Het geraamte van de stoel kan meer gewicht aan, maar de beperkende gasveren zorgen voor een maximaal gewicht van 150 kg. Deze gaming stoel kan dus niet noodzakelijk meer gewicht aan, maar heeft een geraamte dat niet onder stress komt te staan bij langdurig gebruik.

Net zoals elke stoel heeft de DX Racer King een breed draagvlak. De rugleuning wordt ondersteund door twee extra – afhaalbare – kussentjes. Eén voor de onderrug en één voor in de nek. De brede geïnverteerde schouder kussentjes zorgen voor een goede steun van de delta spieren. Zo vermijd je een stijve nek of pijnlijke rug, iets wat snel gebeurt tijdens het langdurig gamen.

Daarnaast heeft deze gaming stoel een verstelbare hoogte, ook de armsteun is verstelbaar. Met de wieltjes rol je van links naar rechts zonder probleem. Doe dit best wel niet op een houten ondergrond om krassen te vermijden. Het enige waar men last van kan hebben is plakkerige benen op een warme gaming dag. Ook lazen we dat het rug kussentje relatief hard is, maar zachter wordt na langdurig gebruik.

Voordelen:

Extra breed
4D armleuning
2 rug kussens
Volledig verstelbaar
Voor zwaardere gamers

Nadelen:

Redelijk duur
Leder plakt wnr warm
Redelijk zwaar materiaal

All-around bureau stoel

CLP – Manager Chair

Een Gaming stoel moet niet altijd hetzelfde typische racing ontwerp zijn. Gamers moeten ook niet altijd pubers zijn. Voor ons kan een gaming stoel ook een zeer goede bureaustoel zijn. Alles hangt af van de manier waarop je het gebruikt, en hoe zo een gaming stoel past binnen het interieur. Zit je in je kamer, dan kies je zelf hoe deze eruit ziet. Maar zit je in de woonkamer dan moet de dame van het huis waarschijnlijk overtuigd worden van de aankoop. Zo’n racing stoel hoort niet thuis in een woonkamer…. Volgens hun dan.

De Clp CASTLE is een uniek stuk. Dit ziet eruit als een normale bureaustoel, maar heeft alle voordelen van een gaming stoel. Door het manipuleren van de zijkanten kan je van je ‘normale’ platte bureaustoel een kuipontwerp maken. Zo duw je de onderdelen tegen je zijkant en verstevig je de heupen. De armleuningen zijn niet zeer beweeglijk, wat een nadeel is. Toch zijn ze ongelooflijk comfortabel door de dikke kussens.

Het grote voordeel aan Clp stoelen is dat ze ook gedacht hebben aan de onderbenen. Met een stoel dat meer dan 150° kan leunen is een voetsteun een ontbrekend iets. Comfort komt van het hele lichaam, spijtig genoeg is dit een feature dat zeer vaak ontbreekt voor gamers. De ontwerpers gaan ervan uit dat je non-stop recht blijft zitten, maar kijk je naar de killcam dan zit je toch vaak achterover te leunen.

Voor deze reden komt deze stoel in onze lijst van beste gaming stoelen van 2019 te staan. Enerzijds doet het alles wat het moet doen voor de algemene gamer, daarnaast is het ook een perfecte gewone bureaustoel, is de prijs zeer schappelijk, en is de keuze van materiaal ook relatief goed.

Voordelen:

prijs/kwaliteit
Normaal ontwerp
Formele bureaustoel
Comfort
Voetsteun

Nadelen:

Lijkt op bureaustoel
Niet echt een nadeel

Budget gaming stoel

Tactake Gaming Chair

Goedkoper wil niet altijd zeggen dat ze slechter zijn. Vaak is het een verschil in kwaliteit van materiaal, iets dat pas effect heeft na enkele jaren gebruik. De TecTake is de best verkochte gaming stoel op bol.com, dat wil toch wat zeggen.

Net zoals alle gaming stoelen heeft de Tectake een racing-stoel ontwerp. Dit wil zeggen dat de side-padding naar binnen draait om zo de gamer beter op zijn plaats te houden en van meer comfort te voorzien. Wat wel opvalt bij de Tectake is dat deze vrij lomp oogt. De kussens zijn redelijk dik, het ontwerp is vrij breed en de afwerking is machinaal. Deze stoel is bewerkt met synthetisch leer, wat dan weer storend kan zijn bij warm weer.

Let op, deze kenmerken zijn misschien bedoelt. Zo heb je met extra dikke bekleding wel het gevoel goed zacht te zitten. Met het ‘kuipstoel’ design zit je ook vrij snug en ondersteund. De stoel geniet van een stalen kader – ter vergelijking gebruiken andere gaming stoelen vaak aluminium om het gewicht van de stoel beperkt te houden. Wel een voordeel is dat de rugleuning tot 180° kan plooien. Zo kan je bijna een bed van je stoel maken, goed voor een dutje.

Zoals vaak in de lijst van beste gaming stoelen zijn de armleuningen in drie dimensies aanpasbaar. De rug kussentjes zijn verstelbaar of weg haalbaar. Met een gasveer dat tot 120 kg aankan zit je normaal goed. Weeg je meer, kijk dan naar de stoel voor zwaardere gamers.

Voordelen:

Goedkoop
Prijs/kwaliteit
Goed ondersteund
180° plooien

Nadelen:

Stalen geraamte
zwaarder
Max 120kg

Professionele gaming stoel

NobleChair – EPIC SK Gaming edition

De beste professionele gaming stoel is logischerwijs de stoel die ontworpen is voor een professioneel gaming team. SK Gaming, gekend van verschillende games, pro gamers, en het winnen van de Cyber games competitie in 2019. Om hen te voorzien van de beste gaming stoelen werd deze special editie van Noblechairs ontworpen.

De stoel ziet er niet enkel mooi en stijlvol uit. Het heeft ook verschillende voor en nadelen. Onderaan beginnend is er niets unieks aan deze gaming stoel. Wieltjes om te rollen, een gasveer dat tot 120 kg aankan met daarop een relatief breed zitvlak. Belangrijk om te kijken naar het ontwerp van het zitvlak. Zo zie je al vrij snel dat de buitenkanten verhoogd zijn om de heupen mooi op de stoel te houden.

Met de keuze van het high end materiaal, het gedetailleerd stikken en ergonomisch ontwerp bekroont deze stoel zich tot beste gaming stoel van 2019. Daar waar je na één jaar het leder ziet vervellen op je stoel van de Marko zal de EPIC editie een pak langer meegaan. De kwaliteit van de stof zorgt voor een zeer aangenaam gevoel dat beschermd is tegen slijtage. Het is zeer stevig, comfortabel en mooi afgewerkt. Een pluim voor het ontwerp en de materiaalkeuze.

Kijken we verder naar het ontwerp dan zien we ook dat een ander materiaal gebruikt wordt per lichaamsdeel. De onderrug en zitvlak zijn gestikt in kruispatroon. Dit zorgt voor weinig beweging, een strak ontwerp. De schouders en benen hebben dan platte vlakken, wat voor iets meer beweging zorgt. Deze delen geven mee omdat je als gamer vaak beweegt en die flexibiliteit is nodig voor accuraat te gamen. De geïnverteerde zijkanten en schouders zorgen ervoor dat je goed op je plaats zit, net zoals bij race piloten.

De stoel wordt aangevuld met twee verstelbare kussentjes. De persoon in kwestie kan zelf kiezen waar men deze wil plaatsen. Dit is handig want soms krijg je deze optie niet. De rugleuning kan ook tot wel 135° terugplooien. Let op, dit is zeker geen ergonomische game-houding.

Voordelen:

Gaat jaren mee
Materiaalkeuze
Detail van ontwerp
Zeer comfortabel
Verstelbare kussens & leuning

Nadelen:

Redelijk duur
Max 120kg

Corsair – T1 Race

Corsair, bekend in de gaming industrie, heeft ook een gaming stoel ontworpen. De Corsair T1 Race hoeft op zich niet onder te doen aan de bovenstaande Noblechair EPIC SK editie. Op alle vlakken is deze gaming stoel vergelijkbaar, toch geven wij de voorkeur aan de Noblechair door de keuze van materialen en het detail in de afwerking.

Daar waar Noblechair gebruik maakt van verschillende materialen is de Corsair volledig bestaande uit een namaakleder. Dit biedt in het algemeen meer comfort dan een stoffen stoel maar kan met momenten belastend zijn voor een gaming ervaring. Denk maar aan gamen op een warme dag, naast een warme PC, dan kan een lederen stoel wel onaangenaam aanvoelen.

Een voordeel van de Corsair T1 is het rug kussentje. Deze is iets groter en kwalitatiever dan het verstelbare kussentje van Noblechair. De Corsair heeft ook verstelbare armleuningen, deze zijn in 3 dimensies verstelbaar.

Hoewel de voor- en nadelen gelijkaardig zijn aan die van de Noblechair is er één voordeel dat voor beide blijft terugkomen: “Uren gamen zonder rugklachten”.

Voordelen:

4D armleuning
2 rug kussens
Volledig verstelbaar
Stoffen leuning

Nadelen:

Redelijk duur

Beste racing stoel

Playseat Evolution

Eens je begint aan een lijst van beste gaming stoelen kom je al snel race stoelen tegen. Let je goed op dan merk je dat alle gaming stoelen een race stoel ontwerp hebben. Maar hoe zit het met de beste race gaming stoel?

De Playseat Evolution – een geraamte met inbegrepen race stoel. Let op, stuur en pedalen zijn niet inbegrepen. Hoewel er verschillende modellen, merken en versies bestaan waren we snel verkocht op het ontwerp van de Playseat. Deze zit zeer laag bij de grond en heeft het stoerste ontwerp.

ASTONMARTIN REDBULL RACING SEAT

Gaan we dan toch de route op van racing stoelen dan is er één dat er telkens bovenuit steekt. Let op, dit kost wel veel geld!

De Playseat F1 Aston Martin Red Bull Racing stoel (lange naam) geeft twee dingen prijs. Aston Martin en Red Bull. Niet enkel zetten deze merken hun naam op het toestel, ze stonden ook in voor het correct ontwerpen van een F1 stoel. Deze gaming stoel is gebaseerd op de echte cockpit van een F1 racewagen. Heb je een VR bril dan kan je ook meteen echt van F1 proeven. Verder is er echt niets unieks aan deze racing stoel. Belangrijk om te vermelden is dat zowel het stuur, de zitting en de pedaalplaat te verstellen zijn. Deze zijn niet inbegrepen in het pakket en moet je dus afzonderlijk kopen!

Hoe kies ik een gaming stoel

Bij het opstellen van deze lijst begrijpen we dat verschillende gamers verschillende noden hebben. Deze lijst is opgesteld om telkens de beste gaming stoel van iets weer te geven. Beste voor zware gamers, Goedkope game stoel, ergonomische stoelen, met- en zonder steun kussentjes, … Alle stoelen. Ieder jaar zal de lijst herbekeken en aangepast worden om de beste gaming stoelen te representeren.

Achter het scherm zitten is één van de meest belastende activiteiten dat een persoon in een dag verricht. Doordat men zo vaak fout achter het scherm zit lopen we risico op lange-termijn klachten, aan de rug, nek, schouders, alles is verbonden.

Een goede houding is dus van ultiem belang. Daarin speelt het bureau en het scherm een belangrijke rol. Maar toch is de bureau- of gaming stoel het belangrijkste element. Enerzijds het ontwerp, anderzijds de aanpasbaarheid van de elementen.

Een gaming stoel is een relatief brede term. Vanaf wanneer is een normale bureaustoel een gaming chair? Vroeger was een simpele bureaustoel van de Ikea een gaming stoel. Tegenwoordig zijn er een hele resem game stoelen op de markt en stelt men dus vast dat er verschillende soorten gaming stoelen zijn.

Rocker Chairs

Dit zijn stoelen bedoelt voor op grond, zonder poten of wielen. Deze stoelen noemen ‘Rocker chairs’ omdat je ermee kan ‘rocken’. Een Engelse term voor het heen en weer wiebelen van de stoel, net zoals een kinderpaardje. Zulke stoelen zijn bedoeld om los op een zachte ondergrond geplaatst te worden. Met deze stoel ga je ervan uit dat je geen bureau hebt, geen muis en geen keyboard. Rocker stoelen zijn idealiter voor console gamers die enkel gebruik maken van een gamepad of game controller.

De stoel leunt sterk naar achter. Ideaal voor gamers waarvan het scherm hoog van de grond is. Het grootste voordeel aan Rocker stoelen is dat ze vaak ingebouwde functies hebben. De meest voorkomende features zijn; ingebouwde speakers, draadloze verbinding via bluetooth en heel wat input voor USB of audio toestellen.

Bekijken we de stoel op vak van ergonomische houding dan voldoet deze niet aan de voorwaarden. Deze gaming stoel is gemaakt voor lekker lui en languit te gamen.

Rocking met voetstuk

Dezelfde Rocker chairs bestaan met onderstaand voetstuk. Hierdoor kan je dus moeilijker heen en weer ‘rocken’. Hoe ver je kan leunen hangt af van de ingebouwde veer. Hoewel deze hoogte beter is voor PC Gaming moet je goed opletten. Deze gaming stoelen zijn vaak te breed of dik om onder het bureau te geraken. Dit zal je houding sterk beïnvloeden.

Racing game stoelen

Gaming stoelen bestaan al eeuwen. Vroeger werd dit vaak zelf gebouwd door gebruik te maken van een echte racing stoel. Tegenwoordig worden deze helemaal klaar voor gebruik geleverd. De gamer krijgt de keuze of het stuur en pedalen zelf gemonteerd worden of je een pak koopt met alles inbegrepen.

Pc gaming stoelen

Traditionele gaming stoelen zijn zeer gelijkaardig aan de allendaagse bureaustoel. Omdat hier intens, en vaak langdurig, op gegamed wordt zijn er extra features voor comfort. Toegevoegde steun, verstelbare rug kussentjes, een hoofdkussen en geïnverteerde zijkanten om je goed in te palmen. De game stoel heeft vaak iets weg van een racing stoel. Dit enkel om de gamer comfortabel te doen zitten. Geïnverteerde schouder pads, alsook langs de zijkanten, zorgen voor een aangename houding.

Om te weten welke stoel de beste gaming stoel is, of het prijsverschil beter te begrijpen, moet er gekeken worden naar het ontwerp en de keuze van materialen. Duurzame materialen gaan langer mee en zijn aangenamer voor de gebruiker. Ook de afwerking is belangrijk, is dit machinaal of handgemaakt.

Hoewel het iets duurder is, is investeren in duurzaam en kwalitatief materiaal vaak een voordeel op lange termijn. Het gebied rond het achterhoofd of onder de ellebogen ondergaat veel wrijving. Dit zorgt voor slijtage. Duurdere materialen zullen dit langer volhouden.

Ook het gebruik van stoffen is belangrijk. Op een warme dag, naast een warme gaming desktop, raden wij niet aan gebruik te maken van een lederen stoel. Hoewel deze er mooi uitzien zorgen ze voor een plakkerige huid. In onze mening een zeer onaangenaam gevoel.

Het ontwerp van gaming stoelen is vaak een mengeling van een standaard bureaustoel met een racing stoel. Allemaal hebben ze er wel iets van weg, behalve de Rocker chairs.

Gaming stoelen maken gebruik van een gasveer ingebouwd in het voetstuk. Deze heeft een maximaal gewicht dat best gerespecteerd wordt. Daarom is het belangrijk, zeker voor zwaardere gamers, om hier op te letten bij het aankopen van een goede gaming stoel. De meeste gasveren kunnen tot 120kg aan. Specialere ontwerpen zijn opgetrokken tot 150kg.

Ook de aanpassingen of (Range of Motion) van de stoel is belangrijk. Tot hoever kan de rugleuning hellen. Maakt men gebruik van 360° wieltjes. Zijn de armsteunen verstelbaar. Kan het zitvlak omhoog of omlaag, en kan het schuiner gezet worden. Allemaal vragen die gesteld moeten worden bij u keuze van gaming stoel.

Tot zover de lijst van beste gaming stoelen van 2019 – gebaseerd op kwaliteit.
Lees ook:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.