Beste gaming headset

Wil jij weten wat de 10 beste gaming headsets op de PC van  dit moment zijn? Een juiste gaming headset maakt het verschil tijdens het gamen. Een goede headset sluit je af van je omgeving en brengt het spel tot leven. Je komt midden in het spel te staan in plaats achter het scherm van je PC. Ontdek wat de beste gaming headsets van dit moment zijn. Er zijn er 10 geselecteerd om diverse redenen van beste betaalbare tot meeste kwaliteit.

TOP 10 – Gaming headsets 2021

1. RAZER – THRESHER ULTIMATE HEADSET

Om meteen maar met een bijzonder exclusieve kwaliteit te beginnen: De Razer headset is voor de elite gamer. Je bent helemaal draadloos en kunt wel tot 12 meter van je scherm afstand nemen zonder contact te verliezen. De geluidservaring van deze headset is bijzonder levensecht door de Dolby 7.1 Surround Sound. Het geluid klinkt echt om je heen en zorgt ervoor dat je kunt bepalen vanuit welke richting je tegenstander komt. Het station is tevens je standaard. De Razer beschikt over een goede accu die het maar liefst 16 uur in volle actie volhoud zonder te hoeven opladen. Deze headset is echt alleen geschikt voor de PC en PS4, er is ook een Xbox versie beschikbaar.

“BESTE GAMING HEADSET 2021” – PCGG

2. STEELSERIES – ARCTIS PRO WIRELESS

De draadloze versie kost iets meer maar je krijgt wel wat in ruil. Enerzijds draadloos, anderzijds een extra meegeleverde DAC voor console of PC aan te sluiten als Bluetooth niet mogelijk is. Anderzijds extra batterijen zodat je nooit zonder hoeft te vallen. De twee afzonderlijke batterijen kunnen opgeladen worden zonder de headset.

3. STEELSERIES – ARCTIS PRO

Deze SteelSeries met stereo sound geeft een heel ruimtelijk geluid waardoor je je tegenstanders echt kunt horen aankomen. Dit komt door de high resolution drivers. Het goede geluid maakt deze headset ook geschikt voor het luisteren van muziek. Je bent voor je teamgenoten ook duidelijk verstaanbaar door de noise canceling ClearCast microfoon. Deze headset heeft verder een standaard USB aansluiting. Het is naast deze goede kwaliteit geluid de fijne manier van dragen die het maakt dat gebruikers deze de ClearCast headset zo prettig vinden. De prijs/kwaliteit verhouding is prima.

“BESTE AUDIOKWALITEIT” – PCGG

4. SENNHEISER – GSP 670

Dit is een gaming headset uit het luxegamma. Senheisser is op het gebied van geluid natuurlijk  de professionele standaard en dat geldt ook voor deze gaming set. De headset heeft 7.1 Surround Sound dat betekent dat het geluid diepte en dimensie heeft. Je hoort dus echt waar geluid vandaan komt en dat zorgt ervoor dat je altijd heel alert kunt reageren. Je kunt met de software van Dolby Atmos het geluid helemaal naar eigen smaak fijn tunen. Met de draadloze verbinding heb je alle vrijheid om te bewegen.

“LUXE GAMING HEADSET” – PCGG

5. TURTLE BEACH – STEALTH 600

Een top 10 in gaming headsets zonder het merk Turtle Beach zou een onvolledige lijst zijn. Beach is de ware specialist in gaming audio-ervaring. Als een van de eersten is deze  producent van muziek- en audioproducten zich gaan specialiseren in hoogwaardige geluidsbeleving voor het gamen. De Beach Stealth 600 serie komt dan ook dicht bij perfectie voor de ware gamers. Klein nadeel is dat gaming headset alleen draadloos is aan te sluiten op de pc en Xbox One. Gelukkig zoek je naar de beste gaming headset voor PC!

6. CORSAIR – VOID PRO DOLBY 7.1

Corsair is vooral bekend om de pc-componenten, maar weet inmiddels aardig naam te maken met accessoires voor het gamen. De Corsair Gaming VOID PRO RGB Wireless Dolby 7.1 is hier een mooi voorbeeld van. De 7.1 surround sound zorgt ook bij deze gaming headset dat je letterlijk in het spel zit en je je tegenstander van achter kunt horen aan komen sluipen. De headset heeft een uitstekende draadloze verbinding. Je kunt kiezen uit 16.8 miljoen kleuren uit het RGB kleurenspectrum voor jouw persoonlijke strijdkleur. De headset voelt wel wat groter en zwaarder aan dan andere headsets, dus je moet wel in staat zijn deze kanjer te kunnen dragen.

“BETAALBARE KWALITEIT” – PCGG

7. LOGITECH – G332

Deze gaming headset oogt misschien wat simpel, maar zeg nou eerlijk waar gebruik je een gaming headset voor? Precies: voor goed geluid en communicatie met je medespelers. Dit is precies van deze gaming headset van Logitech je geeft. Bovendien is het een lichtgewicht gaming set die ervoor zorgt dat je letterlijk niet teveel aan je hoofd hebt tijdens een lange gamesessie. Flip-tot-mute functie en het volume zijn ook lekker eenvoudig te bedienen. Ook best fijn: de oorschelpen zijn eenvoudig te wisselen of schoon te maken. Dit maakt de gaming headset een lekker makkelijke headset voor een goede prijs.

“GOED(E) KOOP” – PCGG

8. HYPERX CLOUD – GAMING HEADSET PC/PS4

Deze headset heeft virtual surround sound voor een betaalbare prijs. Je hoort precies waar je tegenstander zich bevind. Het ontwerp met de dichte oorschelpen die over je oren heen vallen zorgt ervoor, dat je verder ook niet gestoord wordt door omgevingsgeluiden tijdens het gamen.

“BESTE PS4 HEADSET” – PCGG

9. LOGITECH G – PRO X

Een goede headset is essentieel om te overleven in je game. De Logitech G PRO is gemaakt om elk online tournament mee te overleven. Het geeft een rijk en vol geluid in je oren. Met name het geluid wat uit je microfoon komt, kun je haarfijn afstellen wat het ook een fijne headset maakt om te gebruiken bij een streaming online. Het is verder gewoon een fijne gaming headset die comfortabel op je hoofd zit. De headset is niet draadloos.

10. HYPERX CLOUD – STINGER CORE

Dit is een goed instapmodel voor degene die zich nu serieus op het gamen wil gaan toeleggen. De headset biedt goede kwaliteit voor een prima prijs. Door middel van bedrading zit je aangesloten. Deze headset is met name geschikt gemaakt voor console gaming.

Hoe gaming headset kiezen

een gaming headset kopen

De snelheid en kwaliteit van het gamen is tegenwoordig op een dergelijk niveau, dat het zonde is om een spel te spelen zonder solide gaming headset. Het doet echt af aan de totaalervaring tijdens het gamen als je alleen het geluid via je speakers krijgt. Met een headset gaat de communicatie ook gemakkelijker omdat je microfoon ruis onderdrukt. Je bent beter verstaanbaar dan anders. Een gaming headset zorgt er zo ook voor dat de communicatie soepeler verloopt. Ook je prestaties zullen omhoog gaan omdat je geluiden in het spel veel beter kunt signaleren en hierop kunt anticiperen. Het kan ten slotte voor je omgeving ook fijn zijn dat je een gaming headset op hebt. Zo hoef niet iedereen in de kamer mee te genieten met de geluiden van je spel.

Gaming headset voor de PC

Een gaming headset is speciaal ontwikkeld om het gamen optimaal te beleven en te kunnen communiceren met medespelers. Een gaming headset bestaat uit een koptelefoon met microfoon die draadloos of met draad verbinding maakt met je pc. Dit kan vaak ook met de console.

In de geluidsbeleving heb je bij gaming headsets 2 opties: in stereo of via een surround systeem. Bij een headset met stereogeluid komt het geluid vanuit 2 kanalen. Hierdoor klinkt het helder en vol. Voor het kijken van een film of voor het luisteren van muziek is de headset met stereogeluid fijner dan die met surround systeem. Gebruik je een headset ook hiervoor, dan is stereosound headset wellicht te verkiezen boven de gaming headset met surround sound. Bij een surround geluid komt het geluid vanuit 7 kanalen. Hierdoor heb je het gevoel door het geluid omringd te zijn. Dit zorgt voor een nog realistischer speelervaring. Daarnaast hoor je ook precies waar geluiden vandaan komen. Hierdoor kun je sneller ontdekken waar een tegenstander zit.

On-ear of Over-ear Oorschelpen

De oorschelpen zorgen ook voor een verschil in geluidsbeleving met een open en gesloten klankkast. Bij een open klankkast ben je niet helemaal afgesloten van de buitenwereld. Jij hoort je omgeving en de omgeving krijgt ook meer mee van de geluiden van je game. Voordeel is dat een open klankkast veel luchtiger zit. Het geluid wordt door veel gebruikers ook als natuurlijker ervaren. Bij een gesloten klankkast zit je echt afgesloten in je eigen geluidscocon. Je ervaart hierdoor de geluiden die je hoort veel intenser en hoort ze ook scherper. Dit kan je spel natuurlijk ten goede komen.

Ook in de oorschelpen heb je verschillende variaties die beleving van geluid en draagcomfort beïnvloeden. Zo heb je on-ear oorschelpen. Deze zijn kleiner en vallen niet om het oor heen. Voor mensen met een kleiner hoofd en oren zijn deze oorschelpen prettiger. De over-ear schelpen vallen over het oor heen. Deze oorschelpen zijn beter voor mensen met een groter hoofd en grotere oren.

Gebruikte materialen

De oorschelpen kunnen van divers materiaal worden gemaakt met elk hun eigen voordelen. Oorschelpen van textiele stof ademen beter, maar slijten sneller dan bijvoorbeeld oorschelpen van leder of imitatieleer. Het beste zijn de oorschelpen met memory foam wat zich vormt om je oor heen. Dit wordt gebruikt bij de duurdere en kwalitatief betere gaming headsets. Door middel van een hoofdband worden de oorschelpen met elkaar verbonden. Deze hoofdband is vaak verstelbaar, zodat je hem zo kunt afstellen dat deze helemaal prettig zit. Vaak zit er in de gaming headsets ook verlichting. In sommige gevallen kun je deze verlichting naar smaak ook nog afstellen.

Je kunt het geluid op de gaming headset vaak naar eigen inzicht afstellen met de bijgeleverde software. Ook hiervoor is het belangrijk om te kijken of deze ook op de console of pc gebruikt kan worden. De meeste headsets hebben verder aan de zijkant op een van de oorschelpen knopjes zitten om het geluid aan te passen of om de microfoon op mute te zetten. De microfoon is verder een niet te onderschatten onderdeel van je gaming headset. Hierdoor verloopt belangrijke communicatie. De meeste headsets hebben ruisonderdrukking waardoor je stem beter verstaanbaar is.

De verschillende gaming headsets voor de PC

Draadloze gaming headsets

Bij gaming headsets is het meest opvallende onderscheidt die tussen draadloze en verbinding met draad. Bij een draadloze verbinding loopt de verbinding via een station die aangesloten is aan de console of PC. De draadloze verbinding verloop via 2.5 Ghz band of bluetooth. Het station is tevens vaak ook de oplaadplek en opbergplaats voor de headset. Voordeel van een draadloze gaming headset is dat je veel meer bewegingsvrijheid hebt. Het bereik van je verbinding verschilt per gaming headset. Maar het is altijd ruimer dan met een snoer. Nadeel van draadloze gaming headsets is dat deze niet op elke console of PC kunnen worden aangesloten. Verder zijn de draadloze headsets vaak wat zwaarder dan de niet de draadloze headsets.

Gaming headsets met draad aansluiting

Een gaming headset met aansluiting met draad kan met 3.5 mm op bijna elke console of pc worden aangesloten. Het ligt er een beetje aan hoe lange draad je hebt, hoe groot je bewegingsvrijheid is. De draad die wel eens in de weg kan zitten of te kort is, kan een nadeel zijn ten opzichte van de draadloze gaming headsets.

Welk platform

Op welk platform kan de gaming headset worden aangesloten. Niet alle headsets en platformen gaan samen. Dit geldt ook voor de draadloze headsets. Zoek je een gaming headset voor een PC dan heb je een USB kabel nodig. Wil je een draadloze gaming headset dan heeft je PC Desktop ook nood aan een bluetooth aansluiting. Als deze niet ingebouwd is kan je hier geen gebruik van maken. Toch zijn er nog andere draadloze manieren van verbinden. Let daarom goed op de connectie specs tijdens je zoektocht. Alle headphones op de lijst van beste gaming headsets 2021 kunnen gebruikt worden op de PC tenzij anders vermeld.

Draagcomfort

Wat heb je nodig om comfortabel te kunnen gamen. Zit de headset comfortabel op je hoofd?

Lengte draad headset

Bij een headset met verbinding door middel van een draad is het handig te weten hoe lang de draad is.

Batterij

Levensduur batterij bij een draadloze gaming headset.Bij een gaming headset met draadloze verbinding is de levensduur van de batterij belangrijk om te weten.

Bereik draadloze verbinding

Wat is het bereik van de draadloze verbinding bij een draadloze gaming headset.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.